Η στιχουργός που με το πάθος της θέλει να “αλλάξει” το λαϊκό τραγούδι

Το «Πίνω» είναι ένα αρκετά αξιόλογο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει ο ταλαντούχος και ανερχόμενος τραγουδιστής Ζαχαρίας Μαρκάκης.

Η μουσική είναι δημιούργημα του Βασίλη Ποτήρη, ενώ οι στοίχοι φέρουν την υπογραφή της Περσεφόνης Νικολού. Μιας αυτοδίδακτης στιχουργού, που βαδίζει στο κακοτράχαλο και μοναδικά όμορφο μονοπάτι του λαϊκού τραγουδιού.

Περσεφόνη Νικολού και Ζαχαρίας Μαρκάκης

Όμως, ένα άλλο κομμάτι αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εμπλοκή της στη μουσική και την στιχουργική. Το “Καίγομαι” του Σπύρου Νικολόπουλου.

 

Η Περσεφόνη Νικολού, γράφει τους στίχους της παντού, άλλες φορές σε ένα πακέτο τσιγάρα πάνω, άλλες πίσω από λογαριασμούς, χωρίς ουσιαστικά να κατανοεί το μέγεθος του ταλέντου της. Η πυγμή και ο χαρακτήρας της ανοίγεται ολόκληρος στα τραγούδια της, μέσω των στίχων .

Τι στόχους έχει για το μάλλον ? Με επιμονή και υπομονή, μα πάνω απ’όλα με ατελεύτητη αγάπη, θέλει να διεκδικήσει από το λαϊκό τραγούδι το μερίδιο που της ανήκει. Να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και να αρχίσει να αποτυπώνονται τα στέρεα βήματα της στην Ελληνική νύχτα.

You May Also Like