Ραέτι Πάτρας : To μεζεδοπωλείο της νέας γενιάς

Με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα, τα φρέσκα υλικά, το ζεστό περιβάλλον, την άψογη εξυπηρέτηση, αλλά κυρίως το σεβασμό στον πελάτη, κατάφερε  να γίνει σημείο αναφοράς και αγαπημένο στέκι κάθε Πατρινού- και όχι μόνο- από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής τους!

Το “Ραέτι”, άνοιξε τις πύλες του πριν λίγες μέρες, στην οδό Μητροπολίτη Παρθενίου 11, και ήδη ακούγεται αρκετά καλά, αρκετά έξυπνα και αρκετά όμορφα . Προσεγμένο και ανεπιτήδευτο, με πραγματικό ενδιαφέρον για φροντισμένο φαγητό και καλό ποτό, το συγκεκριμένο μοντέρνο μεζεδοπωλείο επενδύει στην μεγάλη ελληνική παράδοση της μοιρασιάς και της εξίσωσης «φαγητό ίσον διασκέδαση», απαντώντας με οικονομικό, ποιοτικό και χαρούμενο τρόπο στις απαιτήσεις του ελληνικού μας ταμπεραμέντου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Σήμερα η παρέα συνεχίζει να είναι προαπαιτούμενο, όμως το “Ραέτι” έχει αντικαταστήσει το –κατά το μάλλον ή ήττον­– «χύμα» περιβάλλον με θαυμάσια διακόσμηση, η ποιότητα και οι ψαγμένες πρώτες ύλες βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ η κουζινική παράδοση αποκτά άποψη και φλερτάρει (καθόλου διακριτικά­) με δημιουργικές εντάσεις που δεν διστάζουν να περιλάβουν κι έθνικ αναφορές, δίνοντας έτσι συχνά πιάτα αντάξια καλού εστιατορίου.

Έτερο βασικό στοιχείο του “Ραέτι” η αναβάθμιση του αλκοόλ: ούζο και τσίπουρο μικρών παραγωγών αλλά και φροντισμένες wine lists, ξεχωριστές μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας, κρασί με το ποτήρι και γευσιγνωσίες μιλούν τη γλώσσα ενός κοινού που συνεχίζει μεν να λατρεύει την κουλτούρα του μεζέ, αλλά δεν ικανοποιείται πια απλά και μόνο με την ύπαρξη αιθυλικής αλκοόλης στο ποτήρι του.

Τελευταίος (ή μήπως πρώτος;) παράγοντας το κόστος: το “Ραέτι” κινείται στο ρυθμό της value for money αντίληψης, προσελκύοντας ακόμη και τα πιο μαζεμένα πορτοφόλια να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με τις γεύσεις σε ένα χώρο που διατηρεί εξάπαντος την ελληνική αίσθηση. ­Διότι το “Ραέτι” είναι ακομπλεξάριστο και δεν αγχώνονται με τις ταμπέλες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: τηλέφωνο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

You May Also Like