Ελεύθερος με όρους ο πατρινός επιχειρηματίας, που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνη φέρεται ότι βρήκαν οι ελληνικές αρχές στα κοντέινερς με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά. Η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ, του Λιμενικού και των Τελωνείων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι έρευνες, εκτός από το μεγάλο λιμάνι έχουν επεκταθεί σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται και ένας Πατρινός επιχειρηματίας μεταφορικής εταιρείας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω διαφωνίας Εισαγγελέα και Ανακριτή Πειραιά, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Τελωνεία, ΣΔΟΕ και Λιμενικό έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 100 κοντέινερς με μπανάνες που έφθασαν στον Πειραιά από το Εκουαδόρ.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, όταν οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για ένα μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 2 Αυγούστου, πραγματοποίησαν επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όπου με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών. Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης.

You May Also Like