«YAYAZ» • The Place To Be – Ο all day χώρος που άλλαξε τα δεδομένα στη πιάτσα της Μαρίνας

Εδώ και δύο χρόνια η Ηρώων Πολυτεχνείου 58 ξεχειλίζει 24/7 από ζωή, ενέργεια και ‘καλό’ κόσμο. Πλέον μια επίσκεψη εδώ θεωρείται αυτονόητη επιλογή για καφέ, φαγητό και διασκέδαση. “Τότε, όταν ξεκινούσε το YAYAZ, εντελώς εκτός καθιερωμένης πιάτσας, έμοιαζε οριακά ‘αυτοκτονική’ επιλογή”.

Αυτό μας δηλώνουν τα μέλη της ομάδας του Yayaz • The Place To Be, σχετικά με το -κατά κοινή ομολογία- πιο επιτυχημένο all day cafe bar στη Μαρίνα της Πάτρας τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που άλλαξε τις συνήθειες των Πατρινών, μετατόπισε το σημείο συνάντησης τους και τους έπεισε ότι μπορεί, με επιτυχία, να είναι άλλο το πρωί και άλλο το βράδυ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

Επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η έμπειρη ομάδα δεν είχε να κάνει καθόλου με το ίδιο το μαγαζί. Όλα ήταν θέμα γεωγραφίας. “Η δυσκολία της υλοποίησης βασίστηκε κυρίως στην τοποθεσία που βρίσκεται το ΥΑΥΑΖ. Όταν το δημιουργήσαμε βρισκόμασταν ‘εκτός πιάτσας’. Με υπομονή και επιμονή, όμως, καταφέραμε να μετατοπίσουμε τον Πατραϊκό χάρτη του καφέ”.

Κάτι που το κάνουν να ακούγεται πολύ πιο εύκολο και αυτονόητο από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Αν και η ομάδα είχε στο πλευρό της δυο σημαντικά ατού. Τον ‘έντιμο’ πρότερο βίο της . Υπάρχουν όντως παρέες που τους ακολουθούν πιστά, σε ότι καινούργιο και αν δοκιμάσουν, ήδη από την εποχή που πρωτοάνοιξε το Macao στη Ρήγα Φεραίου πριν από 4 χρόνια’ και την σταθερή, ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

“Προτεραιότητά μας ήταν και είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και σωστή εξυπηρέτηση. Κάτι που θεωρούμε πως στις μέρες ο πελάτης το εκτιμά. Επίσης δεν επαναπαυόμαστε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε παροχές και προϊόντα προς τον καταναλωτή”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και τηλέφωνο

Ο τρίτος πυλώνας της επιτυχίας, το ζεστό δηλαδή κλίμα και η αίσθηση ότι έχεις κάθε δυνατό λόγο να μετατρέψεις το YAYAZ σε στέκι σου, είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα, αλλά βιώνεται ήδη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εδώ. Ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που είχε μια ακόμη θετική συνέργεια. Ότι, για αυτό ακριβώς το λόγο, το προτιμούν σταθερά και πολλοί Πατρινοί (και όχι μόνο).

Πάντως, για να το συγκεκριμενοποιήσουμε, η Κυριακή είναι η μέρα που άλλαξαν όλα και εν γένει συνέβαλε στο να μετατοπιστεί προς το απόγευμα η διασκέδαση των Πατρινών. Είναι το afternoon party. Είναι μία ιδέα, που όταν ξεκίνησε, οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι θα μείνει. Κι, όμως, οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν. Σε ένα τέτοιο party, o ρυθμός από το dj δίνεται αρκετά νωρίς, γύρω στις 8, η αυλαία πέφτει περίπου στις 2 τα ξημερώματα και στο μεσοδιάστημα έχει παρελάσει όλη η Πάτρα.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι, έχουμε «κάτσει» και αρκετές φορές «έξω» και ο λόγος είναι οι ουρές κόσμου που περιμένουν καρτερικά να μπουν στο Yayaz, ξυπνώντας μνήμες μιας άλλης εποχής.

Χωρίς τίτλο

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην all day διάσταση του project, έπαιξε όντως και η έμφαση που δόθηκε στα live. Για την ακρίβεια στα δυνατά live. Αυτά που είχαν και έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτά στα οποία θέλεις να πας. Εγώ, εσύ και, πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα διοργανώνουν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, εσωτερικός χώρος και κοντινό πλάνο
“Από το μέχρι στιγμής δείγμα, οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στην σκηνή του ΥΑΥΑΖ και τα live που διοργανώσαμε και διοργανώνουμε ήταν και παραμένουν μέρος του επιτυχημένου μωσαϊκού που έχουμε φτιάξει”.

Στο τέλος της ημέρας το YAYAZ είναι πιθανότατα η πιο safe επιλογή για καφέ το μεσημέρι και ποτό το βράδυ, δεδομένης της απόλυτης ισορροπίας ανάμεσα στην ηρεμία του location και της τρέλας των έμπειρων ανθρώπων που το (τρ)έχουν.

Αρκετές θα είναι οι εκπλήξεις και την επόμενη σεζόν, με πρώτους και καλύτερους τους Onirama. Το κορυφαίο ελληνικό συγκρότημα της ποπ ροκ σκηνής, την Κυριακή 1/9/2019, την ημέρα δηλαδή ανοίγματος της σεζόν, θα δώσει το δικό του μοναδικό στίγμα . 

«YAYAZ» • The Place To Be : Ηρ. Πολυτεχνείου 58, Πάτρα .

Πληροφορίες & Κρατήσεις: 261 087 6700

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, κείμενο

You May Also Like