Καταπέλτης ο Αλ.Καλλέργης για την καθίζηση της Αχαΐας : “Τι κάνει το Επιμελητήριο ;-Προσφέρει κάτι;

Καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνθου Ευαγγελίου στο κανάλι του Achaia channel, ήταν ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Καλλέργης, χθες, Κυριακή 15 Ιουλίου, με αντικείμενο συζήτησης «τις προοπτικές ανάπτυξης για την Αχαία», όπου δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του και έβαλε το πρόβλημα στη σωστή του βάση.  

Ο  πολυσχιδής και δραστήριος επιχειρηματίας, που πριν λίγο καιρό κατάφερε να στρέψει την προσοχή της Ευρώπης στην Πάτρα, μέσω της πολύ πετυχημένης διοργάνωσης Ferrari Days, που χορήγησε και ουσιαστικά ήταν αυτός που το ανέδειξε μέσω των γνωριμιών του, μίλησε αυτή τη φορά με καθαρά οικονομικούς όρους. 

Στο ερώτημα “Πως θα επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση”, απάντησε : “Σίγουρα, έχει κάνει μια τραγική ζημιά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να ζητάει το αυτονόητο. Δουλειά. Βέβαια, κάποιοι έμαθαν να ζουν με επιδόματα και βοήθειες χωρίς να δουλεύουν, αλλά πιστεύω αυτό θα αλλάξει. Για να αλλάξει, όμως, το μέγα ζητούμενο είναι πως θα έρθουν οι δουλειές. Θα σας πω. Παγκοσμίως οι επενδύσεις συνδέονται με την ψυχολογία του επενδύτη. Όταν υπάρχει ένα θετικό κλίμα, όταν υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας και διασφάλισης της επένδυσης, η επένδυση θα προχωρήσει. Όταν, από την άλλη, υπάρχει ανασφάλειά και αβεβαιότητα, η επένδυση θα φρακάρει ως ότου γίνει γόνιμο το κλίμα. Πιστεύω ήδη η κυβέρνηση έχει δώσει μια θετική νότα στους πολίτες. Ήδη έχει αναπτερώσει την ψυχολογία τους. Το πάει καλά μέχρι τώρα και ευελπιστώ να το συνεχίσει. Είναι κάτι που όλοι μας το θέλουμε”.

Για να ρίξει αμέσως μετά την ..ρουκέτα : “Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στη νέα κυβέρνηση, στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι αν θα τον αφήσουν οι δανειστές. Γιατί η Ελλάδα είναι στο Μνημόνιο. Τώρα, αν κάποιοι λένε ότι δεν είναι, πλανώνται οικτρά. ..”.

Όταν η κουβέντα πήγε στην Πάτρα και τι φταίει που μαραζώνει οικονομικά, αποφάσισε να μιλήσει για όλα και κυριολεκτικά απασφάλισε! : “Δεν είμαστε τοπικιστές. Αν πάτε στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στη Κρήτη, θα δείτε ότι οι άνθρωποι είναι φανατικά τοπικιστές. Εδώ, μάθαμε να μην αγαπάμε την πόλη μας και να μην αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας. Η έκλειψη, λοιπόν, τοπικισμού και αγάπης προς τον συμπολίτη, τον συνάνθρωπο, αλλά και στον επαγγελματία της γειτονιάς και όχι στις πολυεθνικές, έχει φέρει αυτό τον οικονομικό μαρασμό. Γνωρίζετε πάνω από 45 εμβληματικές βιομηχανίες της πόλης μας, που τα τελευταία 30 χρόνια έκλεισαν. Διερωτώμαι, όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες ήταν σκάρτοι…ήταν λαμόγια ; κλέφτες ; τα φάγανε ; τα πιάνε .. ; Όχι. Η ίδια η τοπική κοινωνία δεν τους αγκαλιάζει, δεν τους δίνει την ώθηση να αναπτυχθούν. Φανταστείτε, εμείς είμαστε μια εταιρία αχαϊκή και δουλεύουμε με Αφρική και Αραβία. Ποιος φταίει ..Εγώ ; Ο τρόπος ζωής μου..; Τους έχω φάει τίποτα λεφτά..;” 

Ο Αλεξανδρος Καλλέργης το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ρίχνοντας ευθείες βολές προς το Επιμελητήριο και συγκεκριμένα είπε: “Στο θέμα Επιμελητηρίου, έχετε δει καμία δράση του ; Την πρώτη 4ετία δεν είδαμε κάτι. Την δεύτερη, για πείτε μου, υπάρχει κάποιος που την αξιολογεί υπέρ του, υπέρ της πόλης, υπέρ της ανάπτυξης;  Για τον Δήμο και την Περιφέρεια δεν μπορώ κάτι να πω, γιατί όλο και κάτι έχουν κάνει…”.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αλέξανδρου Καλλέργη στον Μάνθο Ευαγγελίου : ΕΔΩ

 

You May Also Like