Οι άμεσες προτεραιότητες του Φαρμάκη

Κέρδισε τη μονομαχία με τον Απόστολο Κατσιφάρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης συγκέντρωσε ποσοστό 56,54% και ψήφους 168.431, έναντι ποσοστού 43,46% και ψήφους 129.467 που συγκέντρωσε ο κ. Κατσιφάρας.

«Ένας πρώτος στόχος που έχουμε είναι να μην χαθεί ούτε μία μέρα» λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως εξηγεί «το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε να ενημερωθούμε πλήρως για όλες τις εκκρεμότητες. Ευελπιστούμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα έχουμε τη βοήθεια της απερχόμενης περιφερειακής Αρχής, καθώς και του συνόλου των παρατάξεων και των νυν ή νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων».

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει, είναι, όπως επισημαίνει, «η εφαρμογή του σχεδιασμού μας, ώστε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφενός να ανοιχτεί πραγματικά στην τοπική κοινωνία και αφετέρου να διαμορφώσει τις συνθήκες διαπεριφερειακών και διεθνών συνεργασιών, προκειμένου «ένας νέος ‘άνεμος’ εξωστρέφειας να φυσήξει στην περιοχή».

Παράλληλα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρει ότι «ευθύς εξαρχής θα θέσουμε σε λειτουργία ένα σχέδιο βελτίωσης της λειτουργίας της περιφέρειας, ως διοικητική δομή, ώστε εκτός από το “τεχνοκρατικό” κομμάτι, δηλαδή απλοποίηση διαδικασιών, ενίσχυση των υπηρεσιών, απορροφητικότητα ΕΣΠΑ, κλπ να ενισχυθεί και το “πολιτικό” – ή “αυτοδιοικητικό” αν προτιμάτε – βάρος της περιφέρειας, με έμφαση στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά και στην επιτάχυνση των διαδικασιών υποδοχής και προώθησης επενδύσεων».

You May Also Like