7+1 στέκια στην Πάτρα ιδανικά για την Τσικνοπέμπτη (και όχι μόνο)

Ακόμα κι δεν είστε φαν του κρέατος, την ημέρα αυτή σίγουρα η παρέα σας θα θέλει να βγει και να το τσικνίσει, όπως απαιτεί το έθιμο.

Για να μην γυρίσετε λοιπόν σπίτι με καψαλισμένα ρούχα και μυρωδιές από τη σχάρα, εμείς βρήκαμε τα πιο στιλάτα κρεατοφαγικά στέκια στην πόλη για να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας.

Οι χορτοφάγοι μην ανησυχείτε, υπάρχουν γκουρμέ επιλογές και για εσάς, όμως σίγουρα θα πρέπει να κάνετε κράτηση, γιατί αποκλείεται να βρείτε τραπέζι αυθημερόν.

ΦΑΣΟΛΟΙ

Tην Τσικνοπέμπτη, το μαγειρείο του Σπύρου Μπιράτση πέρα από τα καθιερωμένα πιάτα, που τόσο ανάρπαστα έχουν γίνει, ανάβει φωτιά και σας υποδέχεται με την πιο νόστιμη, σιγοκαπνιστή, ψησταριά για ένα μεσημέρι που εν πολλοίς θα θυμίζει Flack Friday!  

Σουβλάκι χοιρινό μόλις 1 ευρώ, σουβλάκι κοτόπουλο 1.50 ,σουβλάκι λουκάνικο 1.50, αλλά και πατάτες τηγανιτές, (1.50 η μερίδα), τζατζίκι (2 ευρώ η μερίδα) και χωριάτικη σαλάτα στα 4 ευρώ, θα έχουν την τιμητική τους στο στέκι του Μπιράτση, στα δύο καταστήματα που διατηρεί. 

Πρώτου κατάστημα : Καραϊσκάκη 55, Πάτρα,  262 25, 261 022 1107

Δεύτερο κατάστημα: Κορίνθου Πατρών 1, Ρίο 265 04, 261 091 0006

 
ΣΧΑΡΑΒΑΙΟΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες το εστιατόριο του Κωνσταντίνου Ερμή, που δημιούργησε έναν χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στο κρέας. Ο ιδιοκτήτης του έφτιαξε στη περιοχή της Μαρίνας ένα ντελικάτο κρεατοφαγικό εστιατόριο, που δίνει μεγάλη σημασία στις καλές πρώτες ύλες και στον σωστό τρόπο ψησίματος. 

Αμερικής 1, Πάτρα 264 42, 261 045 3492

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

BODEGAS

Τρεις νέοι άνθρωποι, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης, στην προσπάθεια τους να δημιουργούσουν στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ένα all day spot με κύρoς και κορυφαία ποιότητα, αντάξιο των προσδοκιών τους, με έμφαση στο ποιοτικό καφέ, το αλκοόλ και τη γεύση, εμπνεύστηκαν τo  Bodegas. 

Ο ταλαντούχος σεφ Στάθης Κόκκαλης προτείνει ένα ενδιαφέρον εποχικό και πολυσυλλεκτικό μενού που συμβαδίζει με τη σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη και χρωματίζεται με ελληνικές και διεθνείς γευστικές πινελιές. Ο σομελιέ Ανδρέας Τζούδας θα σας κατευθύνει στο κατάλληλο κρασί, από μια λίστα 150 ετικετών του ελληνικού αμπελώνα (25 εκ των οποίων σε ποτήρι). Τις ώρες αιχμής προνοήστε για κράτηση.

Ρήγα Φεραίου 147 , 2610/221113

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και άλλες επιλογές μαγαζιών, που ακόμα κι δεν είναι φαν του κρέατος, θα τιμήσουν την ημέρα αυτή σίγουρα , όπως απαιτεί το έθιμο: 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 

 

 

You May Also Like