Ιδιοκτήτης καφενείου στην Πάτρα καταδικάστηκε σε τριάντα μήνες φυλακή

Σε τριάντα μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ιδιοκτήτης καφενείου ο οποίος κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θαμώνα του καταστήματος του. Πρόκειται 48χρονο άνδρα που έπεσε από το μπαλκόνι του καταστήματος, τον Οκτώβριο του 2015, και κατέληξε εξαιτίας σοβαρών τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι.

Μαζί με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια ήταν και η υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος που εργαζόταν στο καφενείο την ώρα που έγινε το τραγικό συμβάν.

Το δικαστήριο αθώωσε την υπεύθυνη του καταστήματος αλλά καταδίκασε τον ιδιοκτήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς αποδείχθηκε ότι στο μπαλκόνι δεν υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα.

Μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο κατάστημα, κατέθεσαν ότι ο άτυχος 48χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, κάτι που δεν προέκυψε από τις αντίστοιχες εξετάσεις.

Από την άλλη ο ιδιοκτήτης κατά την απολογία του υποστήριξε ότι ο 48χρονος ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του και γι΄αυτό το λόγο έπεσε από το μπαλκόνι. Από την είσοδο του το κατάστημα ήταν ισόγειο αλλά στο πίσω μέρος του υπήρχε υψομετρική διαφορά του οικοπέδου και άρα υπήρχε μπαλκόνι. Μάλιστα στο πίσω μέρος υπήρχε και η έξοδος κινδύνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

You May Also Like