Ο Πατρινός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καλλέργης αγόρασε υποδήματα για τα ορφανά παιδιά στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα [εικόνες & βίντεο]

Μια σημαντική δωρεά πραγματοποίησε χθες, λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2018, στο Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα ο Πατρινός επιχειρηματίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, Αλέξανδρος Καλλέργης. 

Συγκεκριμένα, προθυμοποιήθηκε και αγόρασε υποδήματα για όλα τα ορφανά. Τα λεγόμενα παιδιά σε αναμονή, που έχουν εγκαταλειφθεί. 

Οι φιλανθρωπίες άλλωστε και η βοήθεια που παρέχει σε οικογένειες και συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, συνιστούν για τον ίδιον άγραφο νόμο. Όπως άλλωστε βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες του “patragossip”, όντας ο ίδιος γονιός, έδειχνε φανερά συγκινημένος και φορτισμένος, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης που ετοίμασε η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλόπουλου, αλλά και της στιγμής που παρέδωσε τα δώρα στους μικρούς ήρωες. 

Με την ευκαιρία αυτή, ο πολυπράγμων και δημιουργικός σε πείσμα των καιρών Αλέξανδρος Καλλλέργης,  ξεναγήθηκε στους χώρους του ορφανοτροφείου και προσχώρησε σε ακόμη μια σημαντική υπόσχεση.  Να αναλάβει εξ’ολοκλήρου τα έξοδα για την ανάπλαση και ανακατασκευή των κύριων εσωτερικών χώρων. 

 

Σε δήλωσή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o κ. Αλέξανδρος Καλλέργης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια, βλέποντας τόσα μικρά παιδιά -στην ηλικία των δικών μου παιδιών- να είναι δίχως μια ζεστή γονική αγκαλιά μακριά απ την θαλπωρή της οικογένειας τους συγκινήθηκα βαθύτατα όπως φαίνεται και στις φώτο!!! Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω τέτοια ημέρα και εύχομαι να βρω μιμητές καθώς όλοι είμαστε γονείς και όλοι υπήρξαμε παιδιά.. Χρόνια Πολλά σε όλους ας μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας τέτοιες ήμερες μια απλή βοήθεια δίνει χαρά και ελπίδα… Καλή Χρονιά με υγειά». 

Ενώ αντίστοιχα, η ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Διεύθυνση του Ιδρύματος αναφέρει τα εξής : «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αλέξανδρο Καλλέργη για τη στήριξη που προσφέρει στα παιδιά που δοκιμάζονται σκληρά. Δείχνει στην πράξη, την αλληλεγγύη του και την ευαισθησία του». Ας ευχηθούμε ότι πρωτοβουλίες όπως η παραπάνω ν’ αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλες ισχυρές οικογένειες της πόλης. Οφείλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά και μακάρι να το κάνουν…». 

Τέτοιες πρωτοβουλίες που σώζουν ζωές, θα πρέπει να βρίσκουν κι άλλους μιμητές στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, γιατί έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ψυχή και όχι με επικοινωνιακά οφέλη και καμπάνιες μάρκετινγκ. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η Πάτρα γέννησε και ανέδειξε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ευεργετών, πράγμα το οποίο σήμερα το «ξεχνούν» επιδεικτικά όλοι αυτοί που ζητούν να έχουν παρουσία και ρόλο στα δημόσια πράγματα. 

You May Also Like