Τα ονόματα που «κλειδώνουν» για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του βασικού κορμού (περίπου το 70%) των ψηφοδελτίων εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Η τελική έγκριση των ψηφοδελτίων θα γίνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, με τη Φώφη Γεννηματά που έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα να συμπληρώνει με τους συνεργάτες της και την «Επιτροπή Ψηφοδελτίων» κομμάτι – κομμάτι το παζλ των «κεντροαριστερών» ψηφοδελτίων.

Της συνεδρίασης θα προηγηθεί γύρος τηλεφωνημάτων – ξεκινά από σήμερα Δευτέρα – από τον Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, προκειμένου να ενημερώσει όσους θα πάρουν το «χρίσμα» συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Στο Καρφί», τα ψηφοδέλτια θα έχουν ισχυρή δόση ανανέωσης, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ηλιακές κατηγορίες, μεγάλη εκπροσώπηση γυναικών ενώ, θα συμμετέχουν και στελέχη με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Καταρχήν, τη μάχη των εκλογών θα δώσουν όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος ενώ, ως εκκρεμότητες θα παραμένουν οι υποψηφιότητες που υπολείπονται για να ολοκληρωθούν οι λίστες, αλλά και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα χειριστεί προσωπικά η Φώφη Γεννηματά, η οποία καλείται ταυτόχρονα να λύσει και πέντε γρίφους σχετικά με τις υποψηφιότητες των Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Θανάση Θεοχαρόπουλου, Νίκου Ανδρουλάκη και Παύλου Χρηστίδη.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, εκλέγεται χωρίς σταυρό, αρκεί το Κίνημα Αλλαγής να πάρει έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να έχει «κλειδώσει» ως υποψήφιος για την Αχαϊα.

Τα ονόματα που φαίνεται έως τώρα να έχουν «κλειδώσει», σήμερα με το «Καρφί» από την «Επιτροπή Ψηφοδελτίων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις ή ανατροπές για τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, είναι:

Στην Αχαϊα, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, στη λίστα θα βρίσκονται ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, η Λεμονιά Νικολοπούλου, ο Μαρίνος Σκανδάμης, η Δήμητρα Μπάστα Γεωργακοπούλου, η Ολυμπία Λόη και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Μιχάλης Κατρίνης ενώ, στη «μάχη» του σταυρού θα ριχτούν επίσης η Εύη Βεργοπούλου και ο Σάκης Κότσιφας.

Στην Αιτωλοακαρνανία ο εν ενεργεία βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος θα έχει απέναντι του τον Θάνο Μωραϊτη ενώ, στη λίστα, επίσης, αναμένεται να είναι o Βασίλης Αντωνόπουλος, ο Θανάσης Τορουνίδης, η Περσεφόνη Πιστιόλη και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

You May Also Like