Παζάρια και «ψαλίδια» στα μπουζούκια της Πάτρας!

Αλλάζει ο καιρός, αλλάζει και το σκηνικό στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας. Ο λόγος για τα γνωστά σε όλους μας μπουζούκια, όπου επιχειρηματίες και σχήματα τρέχουν και δε φτάνουν για να προλάβουν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν εν μέσω κρίσης. Τα καλοκαιρινά μπήκαν στις ντουλάπες και βουρ για τα συνολάκια που θα φορεθούν στις χειμερινές πίστες. Οι κύριοι και οι κυρίες, γνωστοί θαμώνες στα μπουζούκια της περιοχής ετοιμάζονται πυρετωδώς.

Καταχρεωμένες οι πιστωτικές κάρτες για την ανανέωση της γκαρνταρόμπας αλλά και η αναζήτηση «χορηγών» για το πρώτο τραπέζι πίστα. Τι σημαίνει «χορηγός»; Βρίσκουμε κάποιον φραγκάτο που ξέρουμε ότι πληρώνει και τον …ακολουθούμε! Γιατί όπως και να το κάνουμε κάθε Πατρινός και Πατρινή που σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να έχουν «κλεισμένο» το τραπεζάκι μπροστά στην πίστα για όλη τη σεζόν. Τέλος εποχής για τους καλοπληρωτές αλλά και για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύονταν μια φορά κι ένα καιρό στα πόδια των καλλιτεχνών. Το ταμείο είναι μείον και όλοι αναζητούν «σπόνσορες» (χορηγούς). Οι λεγόμενοι «φραγκάτοι» στην πιάτσα της νύχτας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Έτσι λοιπόν επίδοξοι τζαμπατζήδες προσκολλώνται σ’ αυτούς προκειμένου να έχουν πρώτη θέση  σε τραπέζι πίστας, αφού οι ίδιοι δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να το κλείσουν από μόνοι τους.

Η νέα μόδα που θα φορεθεί πολύ και φέτος, είναι τα μπουζούκια με πίστωση. Γιατί ως γνωστόν η φτώχεια θέλει καλοπέραση κι επειδή καλοπέραση δίχως διασκέδαση δε γίνεται το κάνουμε κι αυτό σε δόσεις και διασκεδάζουμε… επί πιστώσει. Απαραίτητη προϋπόθεση τα καλά κονέ. Ξεκινάμε από τον μετρ και τη λουλουδού. Κι αφού πιούμε το μπουκαλάκι μας και ρίξουμε τα λουλουδάκια μας στον καλλιτέχνη της αρεσκείας μας στο τέλος ξεκινούν τα λεγόμενα «ψαλίδια». Και καλά για τη μία φιάλη αλλά και για το ένα πανεράκι; Και εδώ κολλάει η… πίστωση. Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε και πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε εφέ στους φίλους μας, υπάρχει λύση: διακανονισμός και τα δίνουμε… την πρώτη του μηνός! Και αν αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί; Κυκλοφορούν μεταξύ μας. Ο ένας είναι γνωστός έμπορος, ο δεύτερος έχει κληρονομήσει επιχείρηση από τον πατέρα του ενώ δραστηριοποιείται σε προάστιο της Πάτρας, ένας τρίτος έχει σχέση με οικοδομικές εργασίες και δύο ακόμη που κάποτε είχαν  πολυτελή αυτοκίνητα αλλά νομίζουν ότι έχουν πάει στο Αλ Χαλίλι της Αιγύπτου (για να κάνουν παζάρια) και όχι στα μπουζούκια!

-πηγή : dete.gr

You May Also Like