ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Η Πάτρα «βάφτηκε» ροζ, για την καταπολέμηση του καρκίνου! Μια συμβολή πορεία με ένα συμβολικό μήνυμα…

Χιλιάδες ήταν ο κόσμος που πλημμύρισε σήμερα τους δρόμους της Πάτρας, «βάφοντας» την, για μια ακόμη φορά, ροζ. Pink the city 2018, «ας βάψουμε την πόλη ροζ» , είναι η ετήσια , καθιερωμένη, πια, αφού πραγματοποιείται για 6η συνεχή φορά, εκδήλωση ενημέρωσης, απομυθοποίησης και ευαισθητοποίηση ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η συμμετοχή του κόσμου φέτος, πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προηγούμενη, ακόμα και τις προσδοκίες του διοργανωτή Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του Μαστού – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ.

Ο περίπατος ζωής, γνωστός πια και ως «ροζ ποτάμι»  ξεκίνησε από τα Ψηλαλώνια και διαπερνώντας την Γούναρη, Ρήγα Φερραίου και Αγίου Νικολάου, κατέληξε στον Μώλο.

Την τελετή έναρξης παρουσίασε, και φέτος, η κα Χριστίνα Λαμπίρη, ενώ η ημέρα αυτή αφιερώθηκε στην 34χρόνη εκπαιδευτικό Σταυρούλα Φρεμεντίτη, που έχασε την μάχη με τον καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2018.

Μεταδώστε και διαδώστε το μήνυμα της ελπίδας, προέτρεψε τους συμμετέχοντες η πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα. «Ο καρκίνος έχει ένα δυνατό σύμμαχο, την αμέλεια αλλά και όλοι εμείς έχουμε ένα επίσης πολύ δυνατό όπλο εναντίον του, την έγκαιρη διάγνωση. Μην αμελείτε τις προληπτικές σας εξετάσεις», συνέχισε η κα Κολυπέρα.

Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ υιοθέτησε την προσπάθεια διαμόρφωσης χώρου σύγχρονου clean room, στο φαρμακείο του Νοσοκομείου του Ρίου, που να τηρεί όλες τις διεθνείς προδιαγραφές. Ο σημαντικός αυτός χώρος, όπου αναμιγνύονται τα ογκολογικά φάρμακα, λείπει σήμερα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ αφουγκραζόμενο την ανάγκη, αναζητεί χορηγούς – συνοδοιπόρους στο όραμα, ενώ θα διαθέσει μέρος των καθαρών κερδών του φετινού pink, για τον σκοπό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση – διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής.

Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης ήταν φέτος η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό – ΕΔΩ

You May Also Like