Για το τον δημοσιογράφο-εκδότη του «patragossip» Ηλία Τσίπα δεν ήταν «βόμβα» η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το «χρίσμα» στον Αγρινιώτη δικηγόρο, Νεκτάριο Φαρμάκη, νυν περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με την παράταξη του Ανδρέα Κατσανιώτη στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, για να αναμετρηθεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα, τον οποίο στηρίζει εκτός του Κινήματος Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την «καρέκλα» του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ είχατε πρώτοι διαβάσει όλο το παρασκήνιο ..(θυμηθείτε εδώ  )

Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, μεταξύ των τεσσάρων προσώπων που «κλείδωσαν» και επίσημα για τις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, είναι και ο Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Για την Περιφέρεια Αττικής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα είναι ο αντίπαλος της Ρένας Δούρου. 

Ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτης Νίκας θα στηριχτεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε.

Τέλος, σε ότι αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο «γαλάζιος εκλεκτός» που θα …κονταροχτυπηθεί με τον υποψήφιο της Κουμουνδούρου Μανώλη Αναγνωστάκη, θα είναι ο 34χρονος αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανό.