«ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ» ο Αλέξανδρος Καλλέργης στο ρ/σ «ΑΝΤ1 radio 105.3 » ΔΕΙΤΕ τι είπε για τον παραγκωνισμό της Πάτρας, το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, τις χορηγίες , την Αφρική και το Σκοπιανό!

Με αφορμή την δεξίωση-επιχειρηματική συνάντηση του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής φιλίας «Φάρος», που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στον πολυχώρο Αίγλη, όπου θα το στηρίξει από τη θέση του χρυσού χορηγού, ο Πατρινός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καλλέργης μίλησε στο Ρ/Σ ΑΝΤ1 Πάτρας 105.3 Fm και στην εκπομπή «60 λεπτά με τον Ανδρέα Χριστόπουλο». Ενώ στη συνέχεια η κουβέντα επεκτάθηκε και σε άλλα στρατηγικής σημασίας για την Πάτρα και την Ελλάδα θέματα.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Η ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ MHXANHMATA ιδρύθηκε από τον πατέρα μου Κ.Θ. Καλλέργη στην Πάτρα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται για ένα Διεθνές Κέντρο Μεταχειρισμένων Μηχανημάτων και Αυτοκινήτων, όπου μπορεί κανείς να βρει επιλεγμένα μηχανήματα σε άριστη κατάσταση, με μικρό χρόνο χρήσεως, άρτια συντηρημένα από τις κατασκευάστριες εταιρίες αλλά και με εγγύηση για την καλή λειτουργία τους.

ΧΟΡΗΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η χορηγική δράση είναι στο DNA εμού του ιδίου και όχι της εταιρίας. Το κάνω γιατί το αγαπώ και δεν αποσκοπώ σε φορολογικές ελαφρύνσεις. Ας πω μόνο ότι, σε όλες τις συμφωνίες μου με αθλητικούς συλλόγους-ΜΜΕ- εταιρίες δημοσίων σχέσεων – marketing – διοργάνωσης εκδηλώσεων, δεν έχω ζητήσει ποτέ έκδοση παραστατικού παροχής διαφημιστικών υπηρεσιών. 

ΠΑΤΡΑ

Η σημερινή της εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του παρελθόντος. Της δεκαετίας του 1980 και 1990 κατά το πλείστον. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ήταν διεθνές εμπορικό κέντρο, μεγάλο λιμάνι και κομβικό σημείο για το εμπόριο και την επικοινωνία με την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Δύση. Η Πάτρα αποτελούσε κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου. Αποκαλούνταν Πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση.

Σε αντίθεση με ό,τι επικρατεί σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας, που ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου. Λογικό, λοιπόν, να υπάρχει έλλειψη τοπικισμού, ορθής πρόθεσης και ευαισθησίας (ακόμη και όταν υπάρχει η γνώση). Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την απομόνωση , την αφάνεια και την απαξίωση της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, που αποτελεί απαξίωση μιας σημαντικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού και της ποιότητας ζωής των χρηστών της.  Δε μας φταίει κανείς τώρα πια. Μόνο το κακό μας το κεφάλι…

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ :

-Ξενοδοχειακό συγκρότημα
-Ενυδρείο
-Επαναφορά ΤΡΑΜ
-Αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, των φυσικών ομορφιών, των μνημείων πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς

Όμως, όπως λένε και οι πιο σύγχρονες μελέτες αυτό που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην επιτυχία δεν είναι μία ορισμένη τεχνική. Αλλά πρόκειται για κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό. Και έχει να κάνει με την ικανότητα των ανθρώπων να  στρατεύονται σε ένα αντικειμενικό σκοπό. 

ΕΛΛΑΔΑ

Α.ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ: Δεν λύνεται το… «οικονομικό» πρόβλημα της Ελλάδος εάν οι πιστωτές μας χαρίσουν τα χρέη. Αν δεν αλλάξουν μυαλά στην Ελλάδα τότε είναι …αδύνατον να μην προκύψει πάλι η χρεοκοπία. Ιστορία γνωρίζουμε. Και δεν αναφερόμεθα στην αρχαία Ελλάδα, ούτε στα χρόνια του Βυζαντίου. Και μια, και δυο, και τρεις, και τέσσερις φορές η Ελλάδα γνώρισε την πτώχευση. Αυτή τη φορά, μάλιστα, εντελώς αδικαιολόγητα.

Κανένας πόλεμος, ψυχρός, θερμός, δεν απείλησε την Ελλάδα τα τελευταία 40-45 χρόνια, ώστε να την υποχρεώσει να εκτροχιασθεί, να υποστεί εκτός προγράμματος υπέρογκες δαπάνες.

Η αληθινή αλλαγή, σε πολιτικό επίπεδο, αφορά την αλλαγή …νεοελληνικού πνεύματος στη διαχείριση του εμπορικού, του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Δεν το ξοδεύεις για να κερδίσεις εντυπώσεις, χου-χου-χου και τραλαλά, αλλά με στοχευμένες κινήσεις να πετύχεις αγωνιστικά αποτελέσματα και …κέρδη οικονομικά.

Δεν είναι αλλαγή, ούτε απαλλαγή να έρθει στην κυβερνητική εξουσία ένα άλλο κόμμα. Ούτε θα κάνει την πραγματική, την απαιτούμενη αλλαγή το κυβερνητικό κόμμα, όποιο κι αν είναι αυτό, όταν στέκεται με ανειλικρίνεια προεκλογικά και μετεκλογικά προσπαθεί να  να σώσει ότι σώζεται. Καμμένος από χέρι είναι ο όποιος πρωθυπουργός γιατί δεν πρόκειται ποτέ να πάρει το πρωτάθλημα της Ελλάδος, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα τα πράγματα με την …εξέδρα.

ΑΦΡΙΚΗ

Α.ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ:  Από την προσωπική μου εμπειρία στην Αφρική και ιδίως την Γκάνα, που δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, είναι ότι οι άνθρωποι δεν ..πολυσκοτίζονται . Του ενδιαφέρει να βγάζουν τα προς το ζην , αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχουν επιδιώξεις εξουσίας και πλουτισμού. Γεγονός πρωτάκουστο και παράδοξο για τα ελληνικά δεδομένα. Τώρα, ως προς τη δομή και την οργάνωση τους κράτους τους, υπερτερούν σαφέστατα στο επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης και παιδείας. Επίσης,  η έννοια της κρατικής γραφειοκρατίας σχεδόν δεν υπάρχει εκεί.

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Α.ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ:  Ο Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας, έκανε τα πάντα για να μην ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία. Προς μεγάλη του απογοήτευση όμως, διαπίστωσε ότι οι «ανίκανοι» και «διεφθαρμένοι» Έλληνες πολιτικοί, χάρη στη τελευταία συμφωνία τους, αυτή των Πρεσπών, κατάφεραν να γίνει πρώτο τραπέζι πίστα στο γλόμπο η… Μακεδονία του Ζάεφ. Όποιο διεθνές κανάλι να έβαζες δεχόσουν την επίθεση των Σκοπιανών να μιλάνε με υπερηφάνεια και πατριωτισμό για την… Μακεδονία τους. Καλά, δεν είχαν τίποτα άλλο να ασχοληθούν; Απίστευτο. Πρώτο θέμα το σκοπιανό μαϊμού δημοψήφισμα.

Μπράβο, ρε, Τσίπρα. Η μεγαλύτερη επιτυχία σου ! Δεν έχει ξαναγίνει. Τέτοια διαφήμιση διαπλανητική, συμπαντική που να την είχαν φανταστεί οι Σκοπιανοί. Με την… Μακεδονία τους. Τη μαϊμού πατρίδα τους.

Μία είναι η Μακεδονία. Και δεν είναι της Ελλάδος. Δεν υπάρχει για τα ιντερνάσιοναλ τηλεοπτικά δίχτυα καμία Μακεδονία της Ελλάδος. Μας καπέλωσε η Μακεδονία της πατριωτικής αριστεράς του Σύριζα. 

 

You May Also Like