Αλλαγή δεδομένων από την ΝΔ στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Ηλίας …τέλος, πλώρη για Κώστα Σπηλιόπουλο

Tα νέα δεδομένα που διαμορφώνει το «ΟΧΙ» του Ηλία Στεφανόπουλου στην πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για να ηγηθεί συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικούσε την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, εξετάζονται πλέον από το «γαλάζιο» επιτελείο.

Η άρνηση του  Ηλία Στεφανόπουλου, γιού του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία σε κινήσεις που σημειολογικά παραπέμπουν  σε ακόμα πιο διευρυμένη επιλογή και αυτή σε πρώτο χρόνο δεν είναι άλλη από την εξέταση της στήριξης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου.

Το γεγονός ότι το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει σημείο αναφοράς και εκλογική βάση στην Αχαΐα, που είναι και ο μεγαλύτερος Νομός της Δυτικής Ελλάδας, σε συνδυασμό με το ότι έλκει την πολιτική του καταγωγή από τον ίδιο χώρο με αυτόν που προέρχεται ο Απόστολος Κατσιφάρας, επιτρέπει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρεί πως μπορεί να «χτυπήσει» με αξιώσεις  την περιφέρεια «πλαγιοκοπώντας» τον νυν περιφερειάρχη με έναν πρώην «σύντροφό» του, κάνοντας πράξη και το άνοιγμα προς το κέντρο.

Παράλληλα, εξετάζονται και οι περιπτώσεις τόσο του Ηλείου υπεύθυνου επαρχιακού τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κοντογιάννη καθώς και του υποψήφιου ως αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με τον Ανδρέα Κατσανιώτη κ. Φαρμάκη.

 Να σημειωθεί πως μετά το «ναυάγιο» της πρότασης Μητσοτάκη στον Ηλία Στεφανόπουλο, να κατέβει για περιφερειάρχης, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόσο στη Δυτική Ελλάδα όσο και στα κεντρικά κάνουν λόγο για λάθος διαδικασία και κάψιμο του θέματος, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες και σε όσους τόσο άκομψα και χωρίς να έχουν «τσεκάρει» την αντίδραση Στεφανόπουλου το διέρρευσαν .

You May Also Like