Πάτρα: Βίοι παράλληλοι σε δρόμους …αντίθετους για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε Δήμο και Περιφέρεια

Οκτώ περίπου μήνες πριν το πηγαιμό στις κάλπες για την ανάδειξη νέων Δημοτικών και περιφερειακών αρχών, τα σενάρια ήδη δίνουν και παίρνουν σε ότι αφορά τόσο τις υποψηφιότητες προσώπων για το Δήμο της Πάτρας όσο και  για την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος.

Καθοριστικές ως προς την έκβαση των αναμετρήσεων σε Πάτρα και Δυτική Ελλάδα θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αλλά και οι τελικές αποφάσεις συγκεκριμένων  προσώπων.

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ και όσους έστω κατ’ ελάχιστο έχουν κατορθώσει να αποκωδικοποιούν δεδομένα, καταστάσεις, τακτικές και συμπεριφορές, ένα είναι το σίγουρο.

Πως στο Δήμο της Πάτρας δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπο το οποίο έχει κομματική σχέση με το ΚΙΝΑΛ, εάν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος είναι τελικά υποψήφιος για το Δήμο ή πάρει χρίσμα- στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής.

Καλά πληροφορημένες πηγές του patrastimes.gr αναφέρουν, πως εάν υπάρξει μία τέτοια υποψηφιότητα, το αφήγημα όσων προτάσσουν ως φαβορί για στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Πάτρας τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βασ. Αϊβαλή, καταρρέει σαν «χάρτινος πύργος».

Η μόνη περίπτωση να μπει σε μία τέτοια διαδικασία ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος είναι να μην υπάρξει υποψηφιότητα Αλεξόπουλου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κατεβάσει «ισχυρό χαρτί» για το Δήμο της Πάτρας , «χαρτί» το οποίο θα στηρίξει με σθένος προκειμένου να πλασαριστεί μέσα στην πρώτη δυάδα.

Σε μία τέτοια περίπτωση γίνεται αντιληπτό, πως υποψηφιότητα Αλεξόπουλου χωρίς διευρυμένο ψηφοδέλτιο προς τα δεξιά και με στήριξη μόνο από το ΚΙΝ.ΑΛ. θα συναντήσει πολλές δυσκολίες για να περάσει στο δεύτερο γύρο με δεδομένη και την υποψηφιότητα του Νίκου Τζανάκου, ο οποίος συνεχίζει «ακάθεκτος» να ανακοινώνει υποψήφιους με τον συνδυασμό του.

Κάποιοι μάλιστα από τον ευρύτερο  χώρο της κεντροαριστεράς, αφήνουν να εννοηθεί, πως όσο δεν βγαίνει επίσημα ο Γρ. Αλεξόπουλος να δηλώσει υποψήφιος για το Δήμο της Πάτρας, δεν αποκλείεται εάν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να παραμείνει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Σε αυτή και μόνο την περίπτωση μπορεί να λάβει σάρκα και οστά το σενάριο της υποψηφιότητας του Βασίλη  Αϊβαλή για το Δήμο και μάλιστα τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να συμβεί με την κοινή στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει υποψήφιο με προφίλ που θα παραπέμπει σε διευρυμένη υποψηφιότητα προς τον χώρο της κεντροαριστεράς και με χαλαρούς δεσμούς με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Το …φαινόμενο Κατσιφάρας

Μπορεί οι τοπικοαυτοδιοικητικοί παλαιάς κοπής να υποστήριζαν κάποτε πως δηλώνει πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος μόνο κάποιος που δεν κατέχει ήδη το αξίωμα στο στίβο που έχει επιλέξει να «μονομαχήσει» αλλά αυτή η λογική κατ’ επανάληψη καταρρίφθηκε στην πράξη με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί.

Συνεπώς η Δυτική Ελλάδα σε επίπεδο περιφέρειας έχει την πανελλαδική πρωτιά, να δίνει στον Απ. Κατσιφάρα ένας πρωθυπουργός (Αλ.Τσίπρας) στη Δ.Ε.Θ. στήριξη – Χρίσμα για λογαριασμό  του ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ημέρες αργότερα η περιφερειακή διάσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ. να πράττει το ίδιο, αλλά ο ίδιος να μην έχει μιλήσει καν.

Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας είναι(;) ή δηλώνει πως είναι,  ιδιαίτερα προβληματισμένος με τον τρόπο που έχει επιλεγεί να γίνει το «προμοτάρισμά» του για την περιφέρεια, τόσο από τους συντρόφους του στο ΚΙΝ.ΑΛ. όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που στην περίπτωση των πρώτων είχε όλο το χρόνο και το βήμα να μιλήσει, καθώς παρέστη στην διάσκεψη και άκουσε τους συντρόφους του να μιλούν γι΄ αυτόν …χωρίς αυτόν.

Όπως και να ‘χει το επόμενο διάστημα , όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ. το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρχει έντονο παρασκήνιο.

Του Γιάννη Γεωργόπουλου (patrastimes.gr)

You May Also Like