Πάτρα: Η ζωή ξαναρχίζει στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Ο νόμος που ψηφίστηκε για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη άνοιξε το δρόμο σε επιχειρηματίες εστίασης να ξεκινήσουν εργασίες για τη λειτουργία τους. Πρόκειται για επαγγελματίες που είχαν πλειοδοτήσει σε διαγωνισμό για την μίσθωση των κτισμάτων της Ηρώων Πολυτεχνείου που χαρακτηρίζονταν αυθαίρετα και με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση μπορούν να νομιμοποιηθούν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με δημοτικές πηγές το πρόβλημα είχε τη ρίζα του στις χρήσεις γης για τις μη νόμιμα κατασκευασμένες εγκαταστάσεις στην παραχωρηθείσα ζώνη.

Επιπλέον το θολό τοπίο που επικρατούσε τόσο πολεοδομικά όσο και νομικά πριν από την ψήφιση του νόμου αποθάρρυνε τους πλειοδότες επαγγελματίες να προχωρήσουν σε επενδύσεις που μπορεί να αναιρούνταν μέσα σε ένα βράδυ.

Συν τοις άλλοις, ένας σημαντικός αριθμός κτιριακών εγκαταστάσεων στη βόρεια λιμενολεκάνη της μαρίνας θαλασσίων σκαφών χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετες από το Συμβούλιο της Επικρατείας και εκδόθηκαν πρωτόκολλα κατεδάφισης, ενώ η Κτηματική Υπηρεσία είχε εκδώσει πρωτόκολλα καθορισμού αποζημίωσης λόγω αυθαίρετης χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Στη δεύτερη περίπτωση βεβαιώθηκαν υπέρογκα πρόστιμα τα οποία κλήθηκαν να εξοφλήσουν οι χρήστες των κτιρίων και ο Δήμος, στη βάση ότι αυτός ενεργούσε μετά το 2012 ως διαχειριστής τους σύμφωνα με την προσωρινή σύμβαση παραχώρησης.

πηγη: pelop.gr

You May Also Like