Νέα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Πάτρας–Τι αποφασίστηκε και για Περιφέρεια–Η στάση προς Πελετίδη

Σε επαναπροσδιορισμό των κινήσεων και των προσώπων που θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός συνδυασμού για το Δήμο της Πάτρας αλλά ακόμα και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  – εάν δεν ευδοκιμήσει συνεργασία με τον Απόστολο Κατσιφάρα – προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Πατρέων, η ύπαρξη ασυμβίβαστου για τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, το οποίο προέκυψε από την συντόμευση του χρόνου πραγματοποίησης των εκλογών ( είναι υποδιευθυντής σε δομή υγείας) σε συνδυασμό με ένα προσωπικό πρόβλημα, αναγκάζουν το κυβερνών κόμμα και την ΡΑΠ να στρέφονται σε άλλα πρόσωπα, ενώ στο προσκήνιο πάντα είναι και ο Αλέξης Σκαρμέας.

Ωστόσο το επόμενο διάστημα στο «κάδρο» δεν αποκλείεται να μπουν και άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων θα γίνει η τελική επιλογή.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είτε υπάρξει συνεργασία με τον κ. Κατσιφάρα, είτε όχι, αποφασίστηκε να γίνει η ίδρυση μίας περιφερειακής παράταξης, στην οποία θα συμμετέχουν φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου η συμμετοχή στις εκλογές να είναι σχηματοποιημένη και η οποία συνεργασία να γίνει με όρους παράταξης.

Πίεση σε Πελετίδη

Ως προς την τακτική που θα ακολουθηθεί απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή – ιδιαίτερα από το φθινόπωρο και μετά – εκτός από την προσπάθεια αποδόμησης του Κ. Πελετίδη μέσα από την «κατάδειξη του ρόλου του ως ελεγχόμενο από το ΚΚΕ δήμαρχο», το ερώτημα που θα του τίθεται πιεστικά θα είναι αυτό που θα τον καλεί να ξεκαθαρίσει – λόγω απλής αναλογικής – με ποιον θα συνεργαστεί μετεκλογικά εάν και εφόσον επανεκλεγεί.

πηγή : patrastimes.gr

You May Also Like