Ιστορική μέρα για την Πάτρα – Στο Δήμο το θαλάσσιο μέτωπο για 99 χρόνια- Οριστική λύση στo ζήτημα με τα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου

Τέλος στο θρίλερ της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας μπαίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο, καθώς ψηφίζεται η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στον Δήμο η χρήση του για 99 χρόνια.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται η ψήφισή του.

Στην τροπολογία αναφέρεται η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας που έχει αποχαρακτηριστεί.

Ακόμα, λύνεται το πρόβλημα με τα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Πατρέων, μέσα σε πέντε χρόνια να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετες κατασκευές -δηλ. να τα διατηρήσει ή να τα γκρεμίσει- ενώ παύουν για αυτή την πενταετία να ισχύουν οι αποφάσεις για κατεδάφισή τους.

To επόμενο βήμα είναι να δεχθεί την παραχώρηση ο Δήμος Πατρέων, κάτι που αναμένεται να γίνει αφού συζητηθούν οι όροι της παραχώρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ληφθεί η απόφαση.

Σε σχετική ανάρτησή του ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κάνει λόγο για «ιστορική μέρα». Αναλυτικά αναφέρει:

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπ. Οικονομικών με αριθμό 1663/134 9.7.2018 για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο δήμο, στο σ/ν του Υπ. Εργασίας που εισάγεται αύριο 10.7.2018 προς ψήφιση.

Οι αγώνες του πατραϊκού λαού δικαιώνονται.

Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα έγινε πράξη.»

Aπό την μεριά του ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebookQ

«ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΤΑΞΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. ΑΙΤΗΜΑ 10ΕΤΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΔΩ ΚΑΙΡΟ!!!!».

You May Also Like