Μαύρη τρύπα 450.000 ευρώ στα ταμεία του ΣΚΕΑΝΑ – Ελεγχος από ορκωτό λογιστή

Για άδεια ταμεία σε έναν σύλλογο που από το υστέρημα των μελών του και από τις δραστηριότητές του είχε καταφέρει να έχει τζίρο ύψους 450.000 ευρώ την τελευταία τριετία, κάνει λόγο ο νέος Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Αχαΐας Σπύρος Στεργίου, αφήνοντας σαφές υπονοούμενο περί κακοδιαχείρισης από την προηγούμενη διοίκηση Κοτοπούλη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Στεργίου στην εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου στον maxfm, ο ΣΚΕΑΝΑ είχε τζίρο της τάξης των 150.000 ευρώ ετησίως και κατέληξε να έχει τα ταμεία του «στεγνά», πράγμα το οποίο, όπως επεσήμανε, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται για αυτό και έχει ζητηθεί διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτό λογιστή.

«Είμαστε άφραγκοι δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο. Δεν υπάρχει ούτε μαντήλι να κλάψουμε» είπε με αφορμή το γεγονός ότι ο διάδοχος της ΑΕΠΙ, ο ΟΠΙ, εμφανίστηκε ξαφνικά και ζητάει από τους επαγγελματίες της περιοχής αναδρομικά ποσά που κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 1.200  ευρώ κατ΄ άτομο.

«Οι επιχειρηματίες δεν έχουνε λεφτά και ο σύλλογος δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν έχει ταμείο» είπε ο κ. Στεργίου.

Ερωτώμενος μάλιστα αν μπορεί να προσεγγίσει το ύψος της μαύρης τρύπας, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις και ότι περιμένει να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και να πάρει ο σύλλογος στα χέρια του τα αποτελέσματα για να μπορεί να έχει πλήρη και σαφή εικόνα.

Οι δηλώσεις Στεργίου προκαλούν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την οικονομική διαχείριση του ΣΚΕΑΝΑ, ενώ φωτίζουν την εικόνα της επόμενης μέρας για τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής Αχαΐας, που  τους βρίσκει να προσπαθούν να ανακάμψουν οικονομικά και να γυρίσουν σελίδα, μετά από μια μακροχρόνια περίοδο εσωστρέφειας και εντάσεων, που είχε αφετηρία την διαπίστωση των μελών που συγκροτούν τη νέα διοίκηση ότι κάτι δεν πήγαινε και τόσο καλά με τους οικονομικούς χειρισμούς της προηγούμενης.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ενδιαφέρον ο οικονομικός έλεγχος προκειμένου να φανεί αν η υποψίες έχουν βάση και το θέμα… ζουμί.

πηγή : εφημερίδα “ΚΌΣΜΟΣ”

You May Also Like