Είδηση βόμβα! Στη φυλακή πασίγνωστος Πατρινός επιχειρηματίας – Καταδικάστηκε για απάτη με εικονικά τιμολόγια

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας εκδικάστηκε σήμερα η πολύκροτη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων η οποία ξεσκεπάστηκε το 2010. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, το ένα εκ των οποίων δε βρίσκεται στη ζωή και ήταν αυτό που είχε εκδώσει τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια. 

Ένας πατρινός επιχειρηματίας ο οποίος είχε προφυλακιστεί όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση σήμερα κάθισε και πάλι στο εδώλιο με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας. 

Ένας ακόμη κατηγορούμενος είναι υδραυλικός ο οποίος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια με 3ετή αναστολή ενώ ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 5 χρόνια για τρεις υποθέσεις και σε 4 χρόνια για μία υπόθεση, με μετατροπή της ποινής σε πέντε ευρώ την ημέρα.

Ο υδραυλικός περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ξεκίνησε η ιστορία με τα τιμολόγια. Σύμφωνα με όσα είπε, όλα ξεκίνησαν το 2002 οπότε και άρχισε να συνεργάζεται με τον επιχειρηματία καθώς έκανε για εκείνον διάφορες εργασίες.

Όπως εξήγησε, δεν μπορούσε εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας του να κόψει ο ίδιος τιμολόγια. Από την άλλη ο επιχειρηματίας, που ήθελε να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ζήτησε εικονικά τιμολόγια για τα οποία θα πλήρωνε το Φ.Π.Α.

Ο επιχειρηματίας πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια κάθειρξη και έμεινε ένα χρόνο στη φυλακή για αποδοχή εικονικών και πλαστών τιμολογίων.

πηγή : tempo24.gr

You May Also Like