Πάτρα:«Πόλεμος» για τα απλήρωτα κοινόχρηστα σε πολυκατοικίες λόγω ενοικιάσεων μέσω Airbnb

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται ολοένα και συχνότερα στις συνελεύσεις των πολυκατοικιών στην Πάτρα , όπου κυρίαρχο θέμα είναι η μίσθωση διαμερισμάτων από ιδιοκτήτες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb και των όσων συνεπάγονται αυτές η μισθώσεις στη ζωή των ενοίκων κάθε πολυκατοικίας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές των διαμερισμάτων με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης, αρνούνται να πληρώσουν τα κοινόχρηστα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις επικαλούνται πως δεν είναι αυτοί που πρέπει να τα καταβάλουν αλλά οι ενοικιαστές. Στην περίπτωση όμως των ενοικιαστών με χρονομίσθωση, αυτοί εξαφανίζονται μόλις λήξη η μίσθωση ως δια μαγείας  ενώ σε άλλες περιπτώσεις όσοι από αυτούς εντοπίζονται υποστηρίζουν πως το ποσό που τους αναλογεί έχει ήδη καταβληθεί μαζί με το μίσθωμα που έχει συμφωνήσει και το οποίο έχει ήδη καταβάλει.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο σε περιπτώσεις πολυκατοικιών ή συγκροτημάτων κατοικιών στην Πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, όπου με τη διαδικασία της χρονομίσθωσης ενοικιάζονται δυο, τρία ή περισσότερα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα ποσά  σε κοινόχρηστα να  ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

 

Η κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ήδη βγει εκτός ελέγχου καθώς σε πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αλλά  και του Δυτικού Άξονα της χώρας καθώς και των Ιονίων Νήσων , ιδιοκτήτες επιχειρούν να διώξουν τους ενοικιαστές – παρόλο που αυτοί είναι συνεπέστατοι ως προς τις υποχρεώσεις τους – προκειμένου να εκμεταλλευτούν το ακίνητο μέσω της χρονομίσθωσης καθώς αυτό τους αποφέρει περισσότερα κέρδη και σε πολλές των περιπτώσεων μπορούν να φοροδιαφεύγουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, έχουν κάνει την εμφάνισή τους εταιρείες, οι οποίες ζητούν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων να τους τα ενοικιάσουν και στη συνέχεια αφού αυτές τα διαμορφώνουν και τα επιπλώνουν κατάλληλα, τα επινοικιάζουν μέσω Airbnb ή άλλων αντίστοιχων ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

-patrastimes.gr

You May Also Like