Αυτοί είναι οι Πατρινοί που θέλουν να γκρεμίσουν τα καταστήματα στην Ηρώων Πολυτεχνείου και προσέφυγαν στο ΣΤΕ

‘Ένας επιχειρηματίας και ένα ίδρυμα βρίσκονται πίσω από την υπόθεση της προσφυγής στο ΣΤΕ, προκειμένου να γίνει η κατεδάφιση των κτηρίων που βρίσκονται  στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην πλευρά της θάλασσας. Τα οποία λειτουργούν καφετέριες.

Τόσο το ίδρυμα, όσο και ο επιχειρηματίας, είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στην απέναντι πλευρά του δρόμου και ως εκ τούτου έχουν έννομο συμφέρον, κατά τους ισχυρισμούς τους, να κριθούν παράνομα και κατεδαφιστέα τα κτίρια. Σε μια τέτοια περίπτωση δε, προφανώς, θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία τα δικά τους. Έτσι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας , ενώ έχουν στείλει και εξώδικα, τόσο στον Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία , όσο και στους μισθωτές των συγκεκριμένων ακινήτων και παράλληλα ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καφετεριών. 

Από την πλευρά του ο Δήμος κάνει ότι μπορεί για να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ, που θα οδηγήσει σε λουκέτο τις επιχειρήσεις . Απώλεια εσόδων για τον Δήμο, αλλά και απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας. 

«Επιμένουμε σε αυτό. Ότι η παραχώρηση πρέπει να είναι νομικώς καθαρή, να νομιμοποιεί τα κτίσματα ή να ξεκαθαρίζει ποια δεν είναι νόμιμα και να τα κατεδαφίσει , ώστε να μην έχουμε προβλήματα και νομικά μπλεξίματα Εμείς επιμένουμε σε αυτό το βασικό. Αυτή είναι η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής , η επιστολή του Δημάρχου που ξεκαθάριζε πως θέλουμε την παραχώρηση. Από κει και πέρα δεν είμαστε εμείς κυβέρνηση»,  είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων, Αντρέας Αντωνόπουλος στον Κωνσταντίνο Φλαμή και στο «PatrasTv» , ενώ συμπλήρωσε πως «θα εκτιμήσει το Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη βδομάδα , μέχρι που μπορεί να φτάσουμε, ποιες αλλαγές ακόμη πρέπει να απαιτήσουμε ή προσθήκες ..και θα καταλήξει σε μια απόφαση».

Ήδη στο πρόσφατο ραντεβού του κυρίου Πελετίδη με την αρμόδιο Υπουργό, κυρία Παπανάτσιου , ετέθη το ζήτημα. Όπως είπε η Υπουργός για τα κτήρια που βρίσκονται στην προς παραχώρηση , το Υπουργείο δίνει στο Δήμο ένα περιθώριο 5 χρόνων.  Κατά την οποία, καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα τον ενοχλεί, είτε να ολοκληρώσει την διαδικασία νομιμοποίησης τους, είτε να αλλάξει χρήση και να υλοποιήσει την απόφαση του ΣΤΕ για κατεδάφιση τους. 

Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του επιχειρηματία και των εκπροσώπων του ιδρύματος : Καλύπτονται οι επιχειρηματίες με την πολιτική απόφαση; Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας εκ των δύο προβεί σε μηνύσεις ;Το δικαστήριο θα λάβει υπόψη του την 5ετης παράταση του Υπουργείου η την τελεσίδικη του Συμβουλίου της Επικρατείας ;

You May Also Like