ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Τυράκι» Αποδεικνύεται ο Παναιγιαλειος! Μπιζνες Αμβόσιου και Αιγύπτιου σε Στροφυλιά και Ροδιά;

Δύο τεράστιες εκτάσεις – «φιλέτα», μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Στροφυλιάς – Κοτυχίου, φέρεται να έχουν στην ιδιοκτησία τους οι Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών και αν σε αυτές συνυπολογίσουμε και μία τρίτη, αυτήν της Ροδιάς των στρεμμάτων στα οποία θα μπορεί να κατασκευαστεί ξενοδοχείο και γήπεδο γκολφ καταλαβαίνουμε ποιες μπορεί να είναι οι βλέψεις του Αιγύπτιου επιχειρηματία που πρόσφατα ήρθε στην Αχαϊα και μάλιστα έδωσε και συνέντευξη… για τον Παναγιάλειο!

Πίσω από όλα αυτά φέρεται να βρίσκεται ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, καθώς οι παραπάνω εκτάσεις – φιλέτα για κάποιον που ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο… ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Όλα τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν μετά τα νέα επιχειρηματικά και αθλητικά deal τα οποία φέρεται να γίνονται στο Αίγιο με επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον Αιγύπτιο Αλί Μοχάμεντ Χαμπντούν, η παρουσία του οποίου γίνεται όλο και πιο αισθητή στην τοπική κοινωνία και λαμβάνει προεκτάσεις επιχειρηματικού και …εκκλησιαστικού περιεχομένου, που φτάνουν μέχρι το γήπεδο γκολφ του Αμβρόσιου στις περίφημες εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις της Ροδιάς αλλά και τη Στροφυλιά και προκαλούν εύλογες απορίες. Ο λόγος; Το ενδιαφέρον του Αιγύπτιου φαίνεται ότι ξεφεύγει από τον αθλητισμό και πάει στην εκκλησιαστική περιουσία, δια μέσου και της συμφωνίας για τον Παναιγιάλειο που μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, ή μάλλον, γίνεται το πρόσχημα για άλλες μπίζνες.

Ο Παναιγιάλειος ήταν το «τυράκι»;

Πληροφορίες του «Κόσμου» αναφέρουν ότι έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας του Αιγίου, η οποία αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών του ελληνοαμερικανού εφοπλιστή και έχοντας στενές και θερμές σχέσεις με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Νίκου Χριστοδουλόπουλου στον Αιγύπτιο επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται εμμέσως από συνεργάτες του Αλί Μοχάμεντ Χαμπντούν λένε ότι η μεταβίβαση συμφωνήθηκε να γίνει έναντι τιμήματος που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό το ποσοστό που περιέρχεται στον Αιγύπτιο επιχειρηματία , ο οποίος φέρεται να ελέγχει μεγάλο κομμάτι της διαφημιστικής καμπάνιας στο Κάιρο και να διαθέτει σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Στη συμφωνία με τον εφοπλιστή Νίκο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος διατηρεί οικογενειακές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αντώνη Ρέλλα, καθώς έχει παντρευτεί την αδελφή του, φέρεται να περιλαμβάνεται (και εδώ είναι η είδηση) και το κομμάτι της εμπλοκής του Αλί Μοχάμεντ Χαμπντούν στη διαχείριση της έκτασης του περίφημου γκολφ του Αμβρόσιου, στο οποίο μέχρι σήμερα ήταν διαχειριστής ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος.

Αυτή θα είναι η δεύτερη τέτοιου είδους εμπλοκή του στην περιοχή μετά το Μe Gusta resort στα Σελιανίτικα όπου οι πληροφορίες τον θέλουν επενδυτή. Το πρώτο «στίγμα» έδωσε ο Αλί Μοχάμεντ Χαμπτούν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της 4ης Απριλίου 2018 , που παραχώρησε στα Σελιανίτικα, με το οποίο σχεδιάζει να παρέμβει στον Παναιγιάλειο, όπως επίσης και να ρυθμιστούν διάφορα ζητήματα αναφορικά με τις επενδύσεις που θέλει να κάνει την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Εντούτοις, πάντως, ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, τον οποίον παρουσίασε ο εκπρόσωπός του, Γιώργος Γκάμαρης , με παρόντες και άλλα πρόσωπα του κοντινού του περιβάλλοντος στο πάνελ, όπως επί παραδείγματι ο δημοσιοσχετίστας Σωκράτης Μαυρίδης, απαντήσεις επί της ουσίας δεν έδωσε.

* Στον Παναιγιάλειο επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με τον Αιγύπτιο. ‘Άλλωστε λίαν προσφάτως, το 2015, ένας άλλος Αιγύπτιος, ο Μοχάμεντ Μορσέντι, είχε εμπλακεί για λίγο στον Παναιγιάλειο, χωρίς ωστόσο η όλη συμφωνία να τύχει μακροημέρευσης. «Κρατάμε μικρό καλάθι» λένε παράγοντες και πολίτες, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που θέτουν τον προβληματισμό σχετικά με την αξία των μεταβιβαζόμενων μετοχών σε περίπτωση που ο Παναιγιάλειος πέσει κατηγορία.

Το καθεστώς ιδιοκτησίας στην Στροφυλιά

Η Ι. Μ. Μεγ. Σπηλαίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέχει έκταση 11.000 στρεμμάτων στα διοικητικά όρια της Αχαΐας, ενώ η Ι. Μ. Ταξιαρχών περί τα 4.500 στρέμματα στην Ηλεία.

Η Βασιλική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας είναι ένα από τα πιο ιστορικά και σημαντικότερα μοναστήρια της Πελοποννήσου.

Το παραλιακό δάσος της Στροφυλιάς εκτάσεως 20.000 στρεμμάτων, χαλεπίου πεύκης και κουκουναριάς μαζί με τις λιμνοθάλασσες Κοτυχίου – Προκόπου και Καλογριάς και τα Μαύρα Βουνά είναι Προστατευόμενη Περιοχή (Εθνικό πάρκο – Natura 2000, Συνθήκη Ramsar) με την αριθ. 12365/2009 Φ.Ε.Κ. 159 Δ/2009 Κοινή Υπουργική Απόφαση χρειάζεται αυξημένη προστασία.

Οι εκτάσεις αυτές όπως ισχυρίζονται οι Ιερές Μονές έχουν περιέλθει στην κατοχή τους από τον προπερασμένο αιώνα με χρυσόβουλα και φιρμάνια. Στις αρχές του 1900 κτηνοτρόφοι από την ορεινή Αρκαδία (Βυτίνα) ενοικίαζαν κατά την χειμερινή περίοδο την βοσκή του δάσους για τα αιγοπρόβατά τους, από την Ι. Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Τα καλοκαίρια πήγαιναν στην Αρκαδία. Το έτος 1923 η κυβέρνηση Πλαστήρα, ακύρωσε τα παραχωρητή.

πηγή : εφημερίδα “Κόσμος”

You May Also Like