Τα μπουζούκια κλείνουν

Έφτασε η ώρα, που όπως όλα στην Ελλάδα που περνάνε κρίση και χρειάζονται εξυγίανση, να γίνει το ίδιο και στα μπουζούκια. Στους γνωστούς μεγάλους χώρους- που τους λέμε και «πίστες»- τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αυτού του τύπου η διασκέδαση τα επόμενα χρόνια θα εκλείψει. Τα μπουζούκια θα κλείσουν!

Πρέπει να εφεύρουν κάτι καινούργιο γιατί τα μπουζουκομάγαζα, όσες ανακαινίσεις και να κάνουν, όσο μοντέρνα και να γίνουν, όσο και αν προσπαθούν να κάνουν αυτό που λέει ο λαός – «άλλαξε ο Μανωλιός κι΄ έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», δεν «τραβάνε» πια. Κοινώς ξεψυχάνε…. Με κεράσματα, δωρεάν προσκλήσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, χορούς σωματείων, γενέθλια και γάμους την βγάζουν…

Η κατάσταση: Η επικρατούσα κατάσταση στα μπουζούκια είναι μιας άλλης εποχής και νοοτροπίας. Οι χρηματικές απαιτήσεις μουσικών και τραγουδιστών είναι εξωπραγματικές, εξ ου εξωπραγματικές είναι και οι τιμές των αλκοολούχων ποτών που σερβίρουν. Τιμές που ξεκινούν από 150 και ξεπερνούν τα 200 ευρώ τη φιάλη σου λέει.

Το κοινό: Το βασικό κοινό που συντηρεί τα μπουζούκια είναι μερικές χιλιάδες. Λίγες χιλιάδες. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων ούτε έχουν την δυνατότητα, αλλά ούτε την διάθεση να πάνε στα μπουζούκια. Και το κοινό αυτό που πάει στα μπουζούκια είναι τόσο λίγο που δεν μπορεί να τα κρατήσει ανοικτά ούτε τις Παρασκευές. Όλοι αυτοί οι χώροι ξεκινούν να δουλεύουν Παρασκευές και Σάββατα και μετά από 2-3 βδομάδες δουλεύουν μόνο Σάββατα.

Γι΄ αυτό έχουμε και το φαινόμενο πολλοί τραγουδιστές, απ’ αυτούς που μας λένε ότι είναι εμπορικοί και σούπερ σταρ, να μην βρίσκουν πια δουλειά. Κοινώς δεν τραγουδάνε πουθενά.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσικες σκηνες

Οι Μουσικές σκηνές όμως σκίζουν

Σε αντίθεση με τα μπουζουκομάγαζα, οι πιο εναλλακτικοί χώροι και οι Μουσικές Σκηνές δουλεύουν πολύ και καθημερινά. Όχι μόνο 2ημερα. Και δουλεύουν ως εξής: Εναλλασσόμενο πρόγραμμα- λίγων παραστάσεων – με γνωστούς ή νέους καλλιτέχνες που κάτι έχουν να πουν και να προτείνουν.

Οι Δευτέρες στην Σφίγγα με τον Κραουνάκη είναι σαν Σάββατα. Τίγκα. Αν τολμήσει ο μαζωνάκης και η Πάολα να δουλέψουν δευτέρες, δεν θα πατήσει ψυχή! Πήγαμε επίσης Δευτέρα στην Τάνια Τσανακλίδου στον κάτω χώρο του Σταυρού του Νότου και δεν έπεφτε καρφίτσα. Τελειώνοντας είπαμε να ανέβουμε στον πάνω χώρο που έπαιζε ο Σωκράτης Μάλαμας. Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε πάνω. Ο κόσμος ήταν σαν σταφύλια μέχρι τις σκάλες (φωτογραφία πάνω). Έτσι λοιπόν έχουμε το φαινόμενο μαγαζιά όπως ο Σταυρός του Νότου, το Passport, το Κρεμλίνο, η Σφίγγα, το Faust, κλπ. να έχουν τρομερή επιτυχία και πολύ κόσμο, που ξέρει ότι θα ξοδέψει λίγα χρήματα και θα ακούσει ένα ωραίο πρόγραμμα με καλό ρεπερτόριο και με αισθητική.

BOUZOUKIA, MOUSIKES SKINES, NYXTA, PISTES, ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ, ΠΙΣΤΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, nikosonline.gr

Από την Γιώτα Νέγκα και τους Imam Baildi, μέχρι την Ρένα Μόρφη και την Πέννυ Μπαλτατζή, και από τον Μακεδόνα και τον Σταύρο Σιόλα μέχρι τον Μιχαήλ Τζουγανάκη, τον Γιάννη Κότσιρα και την Μαρίζα Ρίζου – όλοι αυτού του είδους οι καλλιτέχνες κάνουν από 2 μέχρι 8 live και σκίζουν. Ο Κραουνάκης αποτελεί εξαίρεση μια και τα live του στην Σφίγγα τις Δευτέρες μπήκαν στον τέταρτο μήνα…

Και δεν μιλάω για Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νατάσα Μποφίλιου ή Γιάννη Χαρούλη που έτσι και εμφανιστούν κάπου γίνεται το σύστριγγλο…..

πηγή : nikosonline.gr

You May Also Like