Αλέξανδρος Καλλέργης : Το αφιέρωμα σε Αθηναϊκό Μέσο για την υποστήριξη του αθλητισμού

Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες ισχυρών ανθρώπων. Ειδικά αυτή την εποχή που βλέπουμε όλους ανεξαιρέτως τους εκπροσώπους των μνημονιακών κυβερνήσεων να αγνοούν συστηματικά τις εκκλήσεις για βοήθεια , εκτιμούμε πώς αφιερώματα όπως το συγκεκριμένο δείχνει το δρόμο προς την δύναμη της προσφοράς.

Αντίθετα με το «καθεστώς» της μιζέριας , της μονίμου κακής διάθεσης και άρνησης των πάντων, ο πατρινός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καλλέργης δείχνει πώς το επιχειρηματικό μυαλό , το όραμα, η διορατικότητα και η τρέλα για την δουλειά σε φτάνουν στην κορυφή. Μα το σημαντικότερο όλων, που οφείλουμε βέβαια να τονίσουμε , είναι ότι δεν ζει με την ιδέα του μικρόκοσμου του. Την ώρα που οι περισσότεροι και καλά επιφανείς Πατρινοί γυρνούν την πλάτη σε όσους ζητούν ένα χέρι βοήθειας και στο άλλο άκρο “κυνηγούν” για μια δημοσίευση στις τοπικές φυλλάδες, αθηναϊκό έντυπο αφιερώνει σελίδες στον συντοπίτη μας που ειδικεύεται στην εμπορία μηχανημάτων μεγάλων δημοσίων έργων και εξοπλισμού.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως διακρίνεται για την αγάπη του για τα μαχητικά αθλήματα (πυγμαχία, Μουάι Τάι) και έχει βοηθήσει πολλούς αθλητές. Χαρακτηριστική περίπτωση, ο Δήμος Ασημακόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Στη συνέχεια , σε σχετική ερώτηση που του ετέθη από το περιοδικό, ο κος Καλλέργης αναφέρει ότι «τα συγκεκριμένα αθλήματα έχουν σχέση με τον Ελληνισμό και την ελληνική κουλτούρα, καθώς τα σύγχρονα μαχητικά αθλήματα είναι παράλλαξη του αρχαίου παγκρατίου , το οποίο διέδωσαν σε χώρες της Ασίας οι στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου. Στην αρχαιότητα όλοι γνώριζαν πάλη , πένταθλο παγκράτιο κα. για να επιβιώσουν στο πεδίο των μαχών».

Ο συντάκτης ολοκληρώνει το σωστά δομημένο κείμενο του με το εξής -ιδιαίτερα ενδιαφέρον κ εύστοχο- σχόλιο : «Ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες που στηρίζουν τις προσπάθειες των νέων αθλητών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υπερ-οργανωμένες ευρωπαϊκές ομάδες , αφού η πολιτεία αδυνατεί να το κάνει. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την Άννα Κορακάκη, η οποία προπονούνταν σε πρόχειρη κατασκευή και όχι σε ένα αξιοπρεπές σκοπευτήριο και αγωνιζόταν για τα αυτονόητα. Κι όμως αυτή η κοπέλα χάρισε στην χώρα μας δύο ολυμπιακά μετάλλια».

You May Also Like