Όλη η αλήθεια για τους κολλητούς φίλους -και όλους τους άλλους – του Νίκου Οικονομόπουλου

Ήταν και παραμένουν λίγοι οι επιστήθιοι φίλοι επώνυμων ανθρώπων ,  αυτών που διαπρέπουν και συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Συνήθως τέτοιοι τύποι , στις ανθρώπινες σχέσεις τους , είναι πιο μοναχικοί, υπό την έννοια ότι αρέσκονται και επιδιώκουν να ζουν χωρίς τη συμμετοχή πολλών. Θέλουν λίγους και καλούς . Ένας από αυτούς είναι και ο Νίκος Οικονομόπουλος. 

Οι οικείοι και οι συγγενείς του δημοφιλούς Πατρινού τραγουδιστή γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι και πόσο κοντά είναι δίπλα του . Σαφέστατα πολύ θα ήθελαν να έχουν το ..προνόμιο αυτό, ωστόσο η λίστα περιλαμβάνει άτομα – μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού – που δεν τον σιγοντάρουν για να κερδίσουν κάτι. Απλά γιατί γούσταραν την «αρβάλα» του, την ψυχή του, την τρέλα του. 

Πρώτος και καλύτερος ο συντοπίτης επιχειρηματίας , Πέτρος Φούφουλας. Ακόμη κι αυτός όμως, κατά τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις , είναι δύσκολο να πει έστω και μια κουβέντα. Βλέπετε δεν ανήκει στην κατηγορία «φίλοι φίδια». Είναι μάλιστα άνθρωπος καθαρός, διαφανής με το θάρρος της γνώμης του… ο οποίος μάλιστα έχει έρθει πολλές πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον διάσημο κολλητό του , γιατί απλά του τα λέει στα ίσα . Τον Νίκο τον συμβουλεύει, του λέει τι να προσέχει και αναπτύσσει μία ισότιμη, έντονα εξελικτική φιλική σχέση μαζί του . Έχει τρόπους, τους σέβεται και πάνω απ’ όλα δείχνει ότι τον εκτιμάει, ότι τον αγαπάει και δεν τον βλέπει απλώς σαν μηχανή συγκομιδής θετικών σχολίων και διαμόρφωσης προφίλ. Δεν τον χρησιμοποιεί για επικοινωνία και δημοσιές σχέσεις, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει δόξα, γόητρο, θετική ανατροφοδότηση, αναγνώριση και υψηλό κοινωνικό status.

Αυτό γίνεται σαφέστερο από τις φετινές “εξορμήσεις” του Πέτρου σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας, όπου εμφανίζεται ο κορυφαίος λαϊκός ερμηνευτής πατρινής καταγωγής . Θα έχει πέσει στην αντίληψη σας πως, αν όχι πάντα, μα τις περισσότερες φορές , ηθελημένα αποφεύγει τα μπροστινά τραπέζια.  Εδώ που τα λέμε, έχει τους λόγους τους, καθώς για αυτόν η πραγματική φιλία είναι χωρίς ιλουστρασιόν, περιγραφές και υπερβολές .

Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

Φωτογραφία του Petros Foufoulas.

Φωτογραφία του Petros Foufoulas.

Φωτογραφία του Petros Foufoulas.

You May Also Like