Η χυδαία ανάρτηση λίγες ώρες μετά το θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη

Δεν ξέρω τελικά τι είναι η ρητορική μίσους. Είναι η έλλειψη παιδείας σε συνδυασμό με την αθλιότητα που κάποιοι κουβαλούν από την παιδική ηλικία τους, η η χυδαιότητα κάποιων που θεωρούν πλάκα να βρίζουν έναν νεκρό;

Στην προκειμένη περίπτωση έναν νέο πατέρα που λίγες ωρες μετα την βαφτιση του παιδιου του άφησε την τελευταια πνοή του σκορπώντας θλίψη και στεναχώρια στους φίλους και οικείους του. Με τον Βασίλη μας συνέδεαν παρά πολλα. Απο την εποχή που προσπαθούσε ως ρεπόρτερ στον «Ελεύθερο τύπο» να αναδειχτεί στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Επέλεξα χθες να μην γράψω τιποτε. Να μην τον χαιρετήσω μέσα απο το μπλογκ μου! Να το κανω διακριτικά την στιγμη που θελω και όπως θελω. Αλλα δεν άντεξα! Διαβασα κι εγω χθες τα όσα έγραψε αυτη η «κυρία» και σιχάθηκα την ράτσα μου. Μου ήρθε αηδία και εμετός.

Ειναι χυδαίο, άθλιο και επικίνδυνο να υπάρχουν τέτοιοι ανθρωποι ανάμεσα μας! Ανθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται πως υπάρχουν κι αυτοι που έχουν αποψη και πως αυτο που κανουν ειναι απλα και στο πλαίσιο της δουλειάς τους να την μεταφέρουν.

Ειναι χυδαίο και άθλιο να καταφέρονται εναντίον ενός ανθρώπου που έφυγε στα 44 του χρονια και να του χρεώνουν αυτοκτονίες την στιγμη που δεν εχει γινει ακομη η κηδεία του.

Ειναι χυδαίο και άθλιο με την επίκληση της αριστερής καταβολής της η κυρία αυτη να «σκοτώνει» ξανα έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει. Γιατι δεν τον γνώριζε κι αυτο ειναι σίγουρο. Ειναι χυδαίο και άθλιο να μην σκέφτεται πως πέρα απο το τραγικό γεγονός της απώλειας υπαρχει πισω μια οικογένεια. Μια γυναικα και ενα παιδι που έμειναν να προχωρήσουν την ζωη τους χωρίς τον πατέρα. Χωρίς τον άντρα της.

Οχι ρε Βασίλη. Δεν θα μείνω σε αυτό που πάντα μου έλεγες όταν μιλούσαμε : « Αστούς να λένε ρε μαλάκα. Μην ασχολείσαι». Όχι ρε Βασίλη. Θα ασχοληθώ. Γιατί κουράστηκα πλέον με τη νοοτροπία τους. Όχι με την πίεση από τα σχόλια τους. Ξέρεις καλά ότι δεν με ακουμπούν. Όπως δεν ακουμπούσαν κι εσένα ποτέ.

Πλεόν δεν αντιδρώ και δεν στεναχωριέμαι. Ξενερωνω. Και σιχαίνομαι ανθρωπους όπως την κυρία αυτη που φέρει ελληνική ταυτότητα, έγραψε όσα έγραψε και μετά απο λίγο τα έσβησε!

Σιχαίνομαι τον διχασμό και την νοοτροπία του ραγιά. Σιχαίνομαι αυτη την ράτσα των ανθρώπων που ευτυχώς ειναι μικρη… σε ολα τα επίπεδα!

Κάλο ταξίδι Βασίλη. Εις το επανιδείν

πηγή : nassos blog

You May Also Like