«Γεννήθηκε με το …χάρισμα να δημιουργεί μύθους στη νύχτα…» – Ποιος από την κοσμική Πάτρα εκθειάζει τον Κώστα Μπερτάκη;

Χαιρόμαστε πολύ όταν το αποτέλεσμα δικαιώνει τις κρίσεις μας. Ειδικά αυτές που αφορούν σε νέους επιχειρηματίες . Νέους για το ευρύ κοινό. Γιατί ο συγκεκριμένος έχει τουλάχιστον 17 χρόνια στην πιάτσα του. Βλέπετε ξεκίνησε από παιδάκι να ασχολείται με τον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης – κοινώς μπουζούκια – και πλέον βρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή .

Μάλιστα , η αναγνώριση αυτή για τον Κώστα Μπερτάκη, στο πρόσωπο του οποίου συγκεντρώνονται όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα ενός καλού μέντορα, έρχεται στην πιο κρίσιμη καμπή . Σε μια περίοδο όπως η σημερινή, που η κάθε παραγωγική προσπάθεια βρίσκει εμπόδια και δυσκολίες στην Ελλάδα της κρίσης και της αβεβαιότητας, αυτός αποδεικνύει πως είναι δίχως όρια . Ιδίως, αν λάβουμε υπόψη μας πως «τα όρια ενός ανθρώπου καθορίζονται από τα όρια της γλώσσας του», θα συμπεράνουμε πως η περίπτωση του δεν μοιάζει με καμία άλλη. Πως δεν έχουμε να κάνουμε με ακόμη έναν ιδιοκτήτη νυχτομάγαζου και τίποτα παραπέρα.

Εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές του , κατά τα λεγόμενα των specialist , των «ειδημόνων της νύχτας», ο άνθρωπος που ανακάλυψε το «φαινόμενο Παντελίδης», ανέβασε την Πάολα στην Α΄ κατηγορία…και σήμερα καθοδηγεί με υποδειγματικό τρόπο τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Πέτρο Ιακωβίδη, είναι ο καλύτερος leader μάνατζερ . Κι αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι ο κος Μπερτάκης έχει έναν ισχυρό συντελεστή ανορθοδοξίας στο χαρακτήρα του. Αντί να αντιστέκεται στην ανανέωση, τη συμβολίζει – και η μουσική βιομηχανία δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς την ανανέωση.

Απόδειξη; Μάλλον , ακόμη μια απόδειξη είναι η δήλωση που έκανε στο «PatrasGossip»  ο επί χρόνια μαέστρος του Λευτέρη Πανταζή και των «Αστεριών» στην Πάτρα : «Θυμάμαι ότι συνεργαστήκαμε προ πολλών ετών. Στην αφετηρία της δικής του και δικής μου επαγγελματικής σταδιοδρομίας . Πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα και -απολύτως δικαιολογημένα – προκαλεί θαυμασμό και δέος σε όλους μας. Από τότε είχα διακρίνει ότι ήταν διαφορετικός, νεωτεριστής , προοδευτικός και πρωτοποριακός πάνω στη δουλειά αυτή. Από πιτσιρικάς κιόλας, ντυμένος πάντα με κοστούμι και κρατώντας μια τσάντα στο αριστερό του χέρι, είχε αυτό το κάτι, ευφυΐα πείτε το , λογική πείτε το , κρίση πείτε το, να ξεφύγει από τα τετριμμένα , να διακρίνει έγκαιρα τις ανάγκες του κόσμου και κυρίως τον τρόπο να τις ικανοποιήσει», αναφέρει ο Δημήτρης Βρεττός και συμπληρώνει πως «αν και αρκετά μικρότερος τότε ο Κώστας Μπερτάκης , όσο τον θυμάμαι τουλάχιστον εγώ, μπορούσε να ξεχωρίζει τα σημαντικά από τα… ασήμαντα. Αλλά το σημαντικότερο, ήταν η ικανότητα του στην προσεγμένη επικοινωνιακή προβολή που ακολουθούσε με τον εκάστοτε τραγουδιστή-κέντρο που αναλάμβανε, αποφεύγοντας τις πολλές κουβέντες , αλλά καταφέρνοντας πάντοτε τον στόχο του . Συμπερασματικά θα έλεγα ότι ο παλιός μου φίλος (με τον οποίον δεν έτυχε να συμπέσουν τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι μας ) γεννήθηκε με αυτό το χάρισμα: να δημιουργεί -όσο κανείς άλλος καλύτερα και αποδοκτικότερα- μύθους στη νύχτα». 

Υ.Γ Όλα αυτά βέβαια… με την αξία του και την τρέλα του. Χωρίς ιλουστρασιόν περιγραφές και υπερβολές. Το χει…και εκτός από μας το λένε και άλλοι.

Φωτογραφία της Xrisa Mpandeli B.
Δημήτρης Βρεττός

You May Also Like