Έξι χρόνια στα «αζήτητα» το σκάνδαλο της Αχαϊκής Τράπεζας

Σε υπόθεση με …. Γκρίζες ζώνες παραπέμπει  το κεφάλαιο τη διερεύνησης και απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όσους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο σκάνδαλο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής, καθώς έξι χρόνια μετά  το λουκέτο και την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνεται στο patrastimes.gr , ο φάκελος παρέμεινε  επί 4 χρόνια στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα ενώ για να ξεκολλήσει χρειάστηκε ακόμα και πολιτική παρέμβαση από την πρώην υφυπουργό παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Ωστόσο  ο φάκελος σκάνδαλο Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, έμελλε να ξανά κολλήσει, καθώς η μετακίνηση του στο στάδιο της ανάκρισης συνοδεύθηκε από καθυστέρηση μέχρι σήμερα άλλων δύο χρόνων, ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων συνεταιριστικών τραπεζών η διαδικασία έχει ήδη αποφανθεί και έχουν υπάρξει καταδικαστικές αποφάσεις.

Δεν είναι τυχαίο, ότι δεκάδες μεριδιούχοι της Αχαϊκής ενώ έχουν χάσε τα χρήματά τους, βλέπουν τους υπευθύνους για το κλείσιμο της τράπεζας να απολαμβάνουν μοναδικό πλούτο ενώ πολλοί από αυτούς έχουν βγάλει – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes.gr o  πρόεδρος του συλλόγου μεριδιούχων κ. Μπέλας – πολλά εκατομμύρια στο εξωτερικό,, με αποτέλεσμα όσο περνάνε τα χρόνια να μπορούν  να σβήσουν τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος.

You May Also Like