Δήμος Αιγιάλειας: Παράνομη και αυθαίρετη η τοποθέτηση των παιχνιδιών όπως το τρενάκι(VIDEO)

Θέση στο περιστατικό με το τρενάκι στο Αίγιο που προκάλεσε τον τραυαμτισμό μαις μητέρας και των τριών παιδιών της όταν εκτροχιάστηκε, παίρνει η δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, η οποία αναφέρει:

«Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.
Ήτοι:

Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. 

Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου.»

Αίγιο: Εκτροχιάστηκε εναέριο τρενάκι -Σε «Αγ. Ανδρέα» και Καραμανδάνειο μητέρα και παιδιά (ΦΩΤΟ)

Εντωμεταξύ, τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε βλέποντας ξαφνικά τα αγαπημένα του πρόσωπα να τινάζονται στον αέρα και να πέφτουν κάτω, περιέγραψε στο protothema.gr, o σύζυγος και πατέρας κ.Δημητριάδης.

«Για ανεξήγητο λόγο, το εναέριο τρενάκι καθώς κατέβαινε την κατηφόρα ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το τελευταίο βαγόνι, στο οποίο βρίσκονταν η γυναίκα και τα παιδιά μου, έφυγε από τις ράγες και εκσφενδονίστηκαν στον αέρα. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που έβλεπα. Έλεγα δεν μπορεί να μου συμβαίνει εμένα αυτό. Μου θύμισε την ταινία «Bλέπω το θάνατό σου» και εκείνη τη στιγμή το ζούσα και εγώ».

Όπως λέει στο protothema.gr ο κ. Δημητριάδης, τα παιδιά του έκλαιγαν και ζητούσαν τη μητέρα τους, η οποία όμως είχε εγκλωβιστεί λιπόθυμη κάτω από σιδεριές. «Τα παιδιά μου έκλαιγαν, ζητούσαν τη μητέρα τους. Αφού είδα ότι τα παιδιά ήταν καλά αλλά σοκαρισμένα, μετά βλέπω τη γυναίκα μου εγκλωβισμένη και αναίσθητη. Φοβήθηκα γιατί νόμιζα ότι ήταν νεκρή. Μετά από λίγο άρχισε να συνέρχεται».

Όπως επισημαίνει ο κ. Δημητριάδης, η σύζυγός του είναι στο νοσοκομείο και αναρρώνει από την περιπέτειά της, ενώ δεν της έχει πει ακόμη για τον τραυματισμό των παιδιών τους. Πάντως όπως εξήγησε στο protothema.gr, είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά για την απόδοση ευθυνών όλων όσοι εμπλέκονται στο ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στη γυναίκα και στα παιδιά του.


Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει συλλάβει δυο άτομα: τον χειριστή του τρένου και τον ιδιοκτήτη του παιχνιδιού, ενώ η τόσο η μητέρα όσο και τα τρία παιδιά βρίσκονται σε κατάσταση ανάρρωσης από τα τραύματά τους.

Στο protothema.gr μίλησε και ο θείος των ανήλικων παιδιών, ο οποίος είπε: «H νύφη μου από το χτύπημα έπαθε μετατόπιση τριών σπονδύλων. Τα τρία παιδιά τα πήγαμε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο με μικρές εκδορές. Είχε ανέβει μαζί με τα παιδιά της πάνω στο εναέριο τρενάκι και καθόταν στα δύο τελευταία βαγόνια τα οποία και εκτροχιάστηκαν. Η νύφη μου εγκλωβίστηκε σε κάτι σιδεριές. Αρχικά δεν είχε τις αισθήσεις της, ενώ μετά συνήλθε η γυναίκα και την απεγκλώβισαν μετά από 20 λεπτά οι πυροσβέστες. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο, αλλά θα υποστούν τις συνέπειες όσοι έχουν την ευθύνη» επισήμανε στο protothema.gr.

Το ατύχημα συνέβη στις 8 το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών στο Αίγιο. Το υπαίθριο τρενάκι αποτελεί μέρος υπαίθριων παιχνιδιών που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων για τις χριστουγεννιάτικες μέρες. Για το θέμα γίνεται έρευνα της Αστυνομίας τόσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, καθώς φυσικά και για τις απαραίτητες διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας του παιχνιδιού, το οποίο τοποθέτησε και διαχειρίζεται ιδιώτης.

You May Also Like