Συντριπτική νίκη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Άνετη ήταν η επικράτηση του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με ποσοστά που εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία. Η συντριπτική νίκη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, είχε διαφανεί από την αρχή της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, όχι απλά με μια ασφαλή διαφορά, αλλά με άνετη επικράτηση θα έλεγε κάθε ανεξάρτητος παρατηρητής.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Τμήμα Υπηρεσιών, σε κάθε δέκα ψηφοδέλτια τα μισά ήταν από ψηφοφόρους του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ενώ στο Τμήμα Εμπορίου η διαφορά ήταν συντριπτικά υπέρ του προέδρου του Επιμελητηρίου και με σταθερή ροή από την αρχή της καταμέτρησης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, μιλώντας, έδειξε ότι περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι ήταν μια απάντηση στο κλίμα όξυνσης που επικράτησε προεκλογικά. Όμως για τους αντιπάλους του, η κάλπη επιφύλασσε εκπλήξεις. Για τον Παναγιώτη Κρίκη, ίσως όχι τόσο μεγάλες, όσο για τον Γιώργο Ρώρο, που είδε τα ποσοστά του συνδυασμού του να καταβαραθρώνονται και μάλιστα στο Τμήμα Εμπορίου, όπου και ο ίδιος δεν το περίμενε.

Προς το τέλος της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, το συμπέρασμά του, ήταν ότι στην κάλπη κυριάρχησαν ψηφοδέλτια των εταιρειών που «κουβαλούσαν» περισσότερες ψήφους και αντιπροσώπευαν ένα εκλογικό σώμα, στο οποίο είχε μεγαλύτερη διείσδυση ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κρίκης, συμπέρανε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα, αντιπροσωπεύει το πρώιμο κλείσιμο των εκλογικών καταλόγων, σχεδόν δύο μήνες πριν τις εκλογές. Κατά την εκτίμησή του, αυτό είναι δραματικές συνέπειες στην διαμόρφωση του εκλογικού σώματος, αφού δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να εγγραφούν οι μικροί έμποροι, επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
Σήμερα το πρωί, με ενσωματωμένα στην καταμέτρηση ψηφοδέλτια επί του συνόλου των 3807 εγκύρων και ποσοστό 52,7% η παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα αναδεικνύεται αυτοδύναμη στο Επιμελητήριο Αχαϊας.

Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε 16 ή 17 έδρες.
Η παράταξη Κρίκη όπως όλα δείχνουν θα έχει ένα ποσοστό κοντά στο 23,2% και 7 έδρες.

Ενώ, η αιγιώτικη παράταξη του Α. Τηλιγάδα, η παράταξη του Γρ. Τριανταφυλλόπουλου 2 έδρες, η παράταξη του Γ. Ρώρου 1 ή 2 έδρες και η παράταξη του Κ. Τυλιγάδη που στηρίχθηκε από το ΚΚΕ 1 έδρα.

Εφ. Πελοπόννησος

You May Also Like