Δεν είναι ο Πατρινός παράγοντας που έχεις συνηθίσει….

Οι ίδιος ήξερε από την αρχή , πριν ακόμη πάρει την απόφαση να εμπλακεί ενεργά με τον αθλητισμό , ότι για να χτίσει μια πορεία , για να μείνει τ ΄ονομά του στην πιάτσα, για να τον σέβονται οι μικρότεροι , οφείλει να μην κάνει «προχειροδουλειές» . Μόνο έτσι θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να κερδίζει γόητρο και υστεροφημία. Μόνο έτσι θα έχει διάρκεια. Και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Προμηθέας , Ευάγγελος Λιόλιος, αποδεικνύει πως δεν είναι ο Πατρινός παράγοντας που έχεις συνηθίσει. Όχι μόνο δεν μοιάζει με «πλοίο χωρίς πυξίδα» , αλλά αντιλαμβανόμενος το «ρεύμα» της εποχής και πορευόμενος με βάση το όραμά του, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Αυτό αντανακλάται στην τελευταία εντός έδρας «νίκη» της πατρινής ομάδας κόντρα στον Άρη, με το εμφατικό 70-40 . 

Αυτό, ωστόσο, που είναι σημαντικό να τονίσουμε για έναν από τους τελευταίους πραγματικά «ανοιχτοχέρηδες» τοπικούς παράγοντες, είναι πως ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτα. Τίποτα δεν ήρθε αβίαστα, «ουρανοκατέβατα» και χωρίς κόπο. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου, που ιδρύθηκε πριν από 32 χρόνια, το 1985, είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καφέ «Coffee Island». Η εταιρεία προμηθεύει με 45 τόνους τον μήνα ένα δίκτυο franchise 211 καταστημάτων .Τι μπορεί να δείχνει αυτό ; Πως διαθέτει πλέον τεράστια οικονομική ισχύ, να μετατρέψει μια ομάδα που δεν θα είναι… κομήτης , αλλά θα έχει ισχυρές βάσεις . Να αποτελέσει τη νέα δύναμη του ελληνικού μπάσκετ. Ο ορθολογικά σκεπτόμενος Λιόλιος , ξέρει πως τα λόγια δεν φτάνουν για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του . Για το σκοπό αυτό, βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη, όχι μόνο για τη μεταγραφική ενίσχυση , την κατασκευή επαγγελματικών γηπέδων και τμημάτων υποδομής, αλλά δίνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο παιδίατρος που μετά τον καφέ κάνει και το μπάσκετ …επιστήμη , έχει πια τη γνώση και τη δεξιότητα να καταλάβει πότε πρέπει να γλυκάνει τους ανθρώπους του . Αυτούς που μοιράζονται την φιλοσοφία του, το όραμα και τους στόχους του. Έτσι, βλέποντας τους παίκτες του να τον βγάζουν… ασπροπρόσωπο , οδεύοντας από νίκη σε νίκη, τους έκανε όχι ένα αλλά δυο δώρα . Αφού αρχικά τους παρέθεσε γλέντι μέχρι πρωίας σε γνωστό μπουζουξίδικο της πόλης, στη συνέχεια του μοίρασε πριμ 30.000 ευρώ . Μα, πάνω απ’ όλα, τα λεφτά αυτά θεώρησε δίκαιο να μοιραστούν και στο τεχνικό team. 

You May Also Like