Πάτρα : Οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Ανδρέα υπό το βλέμμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Στην Πάτρα θα βρεθεί την Πέμπτη ανήμερα της εορτής του Άγιου Ανδρέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί και να τιμήσει με την παρουσία του, τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Απόστολο Ανδρέα.

Ο εορτασμός ξεκινά στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 29/11/2017 με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας ενώ στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει η ιερά αγρυπνία.

Ανήμερα την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου μετά την Θεία λειτουργία θα ακολουθήσει στις 10.45 η Θεία Δοξολογία όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να παραμείνει και στο επίσημο γεύμα που θα παραθέσει η Ιερά Μητρόπολη Πατρών το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Patra Palace.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Μετά την Δοξολογία θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου, κατόπιν στην οδό Γούναρη, στην Μαιζώνος και η πομπή θα επιστρέψει στο ναό.

You May Also Like