Νυχτερινό κέντρο έμεινε χωρίς… ζωή στην Πάτρα- Απλήρωτο το προσωπικό!

Ας αποδεχτούμε εξαρχής το ότι η Πάτρα και ειδικά η νύχτα της, δεν είναι όπως παλιά. Πριν μερικά χρόνια τα μπαρ, τα καφέ, οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα θέατρα και τα σινεμά, οι ταβέρνες, τα κλαμπ, τα μπουζούκια, όλα έσφυζαν από ζωή. Οι επιλογές στη διασκέδαση ήταν απεριόριστες και όπου και να πήγαινες, από το συνοικιακό μαγαζί της γειτονιάς σου μέχρι και την πιο μεγάλη πίστα ήξερες ότι θα περάσεις καλά, ανεξαρτήτως budget, αρκεί να είχες καλή παρέα.

Αυτές οι αξιομνημόνευτες νύχτες ανήκουν δυστυχώς στο παρελθόν. Σε μία πόλη που μετράει όσο καμία άλλη τις «πληγές» της, καθώς λόγω της κρίσης δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, τα νυχτερινά κέντρα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στον να διατηρήσουν την παλιά τους αίγλη. 

Για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω , με άλλοθι δηλαδή την οικονομική ασφυξία , πολλοί επιχειρηματίες αφήνουν απλήρωτους επί μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόμενους που δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να καλύψουν έστω και τις βασικές ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους.

Όπως υποστηρίζουν οι συνήθως έγκυρες πηγές του «PatraGossip» , η ίδια δυσχερή κατάσταση παρατηρείται και σε «πρωτοκλασσάτη πίστα» κατά την τρέχουσα περίοδο. Συνεχίζοντας, το παράδοξο της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι η «νωθρότητα» αυτή δύσκολα προσδιορίζεται , καθώς συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της επιχείρησης . Τίποτα δεν προδίδει την πραγματική εικόνα, η οποία (για ευνόητους… λόγους) παραμένει καλά «θαμμένη» κάτω από το πέπλο της σιωπής . Αξίζει , πάντως , να σημειωθεί πως η σεζόν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ωστόσο η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική. Η μετέπειτα κακή πορεία σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και πιεστικό χειμώνα, καθώς η «πίτα έχει μικρύνει» ενώ ο ανταγωνισμός φαίνεται ισχυρός, άλλαξε άρδην το κλίμα . 

Έτσι , δεν άργησε να φανούν και τα πρώτα σύννεφα στη σχέση του μαγαζάτορα με το καλλιτεχνικό προσωπικό. Ναι μεν του αναγνωρίζουν μια διαφορετική προσέγγιση πάνω στη δουλειά του , αλλά -κατά τις ίδιες πάντα πηγές- του προσάπτουν ότι δεν στήριξε όσο θα έπρεπε το συγκεκριμένο κόνσεπτ. Κυρίως ως προς την διαφήμιση & εμπορική υποστήριξη.

Μ ‘αυτά και μ’ αυτά λοιπόν , φτάσαμε μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και σύσσωμα τα άτομα που «τρέχουν» το κέντρο …βαριά-στενάζουν και σιγοψιθυρίζουν . Η καταβολή των δεδουλευμένων τους , διάρκειας ενός μηνά, κατά προσέγγιση πάντα , είναι το μοναδικό τους μέλημα..Αυτό που τους απασχολεί , αυτό που δικαιολογημένα ζαλίζει το κεφάλι τους .

 

You May Also Like