Πάτρα : Ποιοι είναι τα 12 άτομα που καταδικάζονται για το παράνομο εμπόριο όπλων

12 από τους 38 συνολικά κατηγορούμενους που κατηγορούνται ότι διακινούσαν όπλα και συμμετείχαν σε εγκληματικές οργανώσεις καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Πρόκειται για τις εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθωσε η Ασφάλεια Πατρών και είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2015.

Η κατηγορία την συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εμπορία όπλων κατέπεσε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο εκδίκασε την υπόθεση.

Το Δικαστήριο αθώωσε και τους 38 κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο για την συμμετοχή σε 2 εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η μία ομάδα σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε ως ορμητήριο τον Αλισσό, όπου «καβάτζωναν» τα όπλα και η άλλη την Πάτρα.

Αθώοι παντελώς κρίθηκαν και 22 κατηγορούμενοι, για 4 έπαψε η δίωξη ενώ οι υπόλοιποι 12  κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοκατοχή, διακίνηση με μορφή κατοχής και πώλησης κατ’εξακολούθηση,  προμήθεια και παράνομη κατοχή πυρομαχικών κ.α. Σε αρκετούς καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 12 ετών χωρίς αναστολή και αφορούσε στον πρώτο κατηγορούμενό στην κατοχή του οποίου, είχε βρεθεί ο μεγάλος όγκος των όπλων.

Επίσης κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ επεβλήθη στον 8ο κατά σειρά κατηγορούμενο για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση με μορφή κατοχής και διακίνησης κατ΄εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο μόνο για τους 2 καταδικασθέντες δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής.  Μικρότερες ποινές φυλακίσεως επί το πλείστον και χρηματικά πρόστιμα και με τριετή αναστολή επεβλήθησαν στους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Η απόφαση του Πρωτοβάθμου δικαστηρίου που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι προκάλεσε ικανοποίηση στις οικογένειες των κατηγορούμενων που αθωώθηκαν.

Υπενθυμίζουμε πως οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 2015 έκαναν λόγο για πολυμελή εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή,κυρίως από Βουλγαρία και εμπόριο όπλων σε όλη τη χώρα.

You May Also Like